Stiri

Oficial – Noua Honda Civic Type R se lanseaza pe 21 iulie

De 12 iulie 2022No Comments

21 iulie reprezinta o zi speciala pentru Honda: 50 de ani de cand prima generatie Civic a intrat in vanzare si 25 de ani de prezenta a versiunii Type R. Japonezii anunta oficial lansarea hot-hatch-ului, prin publicarea unei iamgini teaser cu partea frontala a masinii. Astfel putem anticipa un spoler frontal proeminent, cu prize de aer supradimensionate, calandru cu motiv tip fagure si logo-ul Honda, respectiv badge-ul Type R scrise cu rosu. Aripile frontale au fost evazate usor si garda la sol a fost redusa.

Nici un detaliu tehnic nu a fost oferit, dar Honda a anuntat in mai multe randuri ca va fi cel mai puternic Type R produs vreodata. Acest lucru inseamna ca va avwea peste 320 CP, cat are actuala generatie. In ceea ce priveste motorizarea, desi Honda a anuntat ca din 2022 isi va electrifica intreaga ei gama europeana, Civic Type R constituie o exceptie, avand in vedere ca toate datele ne conduc la solutie clasica cu motor 2.0 litri turbo, tractiune fata si transmisie manuala. Honda a mai aratat anterior imagini cu prototipul masinii, unde s-au putut vedea inclusiv pachetul de spoilere si praguri laterale, eleronul imens pozitionat pe rama hayonului si cele trei terminale de evacuare, cu cea din mijloc mai groasa, ca la modelul actual. 

Share

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373