HighlightStiri

Oficial: Noul BMW M5 are 600 CP

De 22 august 2017No Comments
; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;

BMW a prezentat oficial noua generatie a sedanului de inalta performanta M5, model ce va debuta in fata publicului larg la Salonul Auto de la Frankfurt, in toamna acestui an.

Noul BMW M5 dispune de un motor V8 TwinPower de 4.4 litri cu 600 cai putere si 750 Nm si o transmisie automata etajata in 8 trepte dar si un sistem de tractiune integrala. Cu acest bagaj, noul M5 poate accelera de la 0 la 100 km/h in 3,4 secunde si de la 0 la 200 km/h in 11,1 secunde.

In versiunea standard, sedanul este limitat electronic la 250 km/h, insa clientii care opteaza pentru pachetul M Driver pot ridica limitatorul de viteza la 305 km/h. Cea mai mare noutate adusa de BMW M5 este sistemul de tractiune integrala M xDrive, despre care marca germana spune ca este “cel mai emotional sistem de tractiune integrala” de pe segmentul de inalta performanta. Sistemul lucreaza impreuna cu un diferential Active M si ofera posibilitatea decuplarii totale a tractiunii pe puntea fata.

In ceea ce priveste partea estetica, M5 vine cu o bara frontala agresiva, prevazuta cu guri de aerisire gigant si un design general angular. Configuratia oglinzilor respecta principiile aerodinamicii, capota din aluminiu cu nervuri exprima ideea de performanta iar acoperisul foloseste materialul CFRP. In echiparea standard, modelul vine cu jante din aliaj de 19 inch cu finisaj Orbit grey si anvelope specifice gamei M. Clientii pot opta insa pentru jante de 20 inch si frane ceramice.

La interior nu putea lipsi volanul M, scaune sport imbracate in pielea Merino si insertii din aluminiu. In ciuda dotarii cu sistem de tractiune integrala, BMW anunta ca masa vehiculului nu depaseste 1 855 kg, semnificativ mai mica decat cea a actualului M5. Noul BMW M5 intra pe piata in septembrie si va avea un pret de plecare in Germania de 117 900 euro.

Share

Leave a Reply

fifteen − thirteen =