HighlightStiri

OFICIAL: Noul Mercedes-Benz A-Class

De 5 februarie 2018No Comments
; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;

Mercedes-Benz a prezentat oficial, in cadrul unui eveniment desfasurat la Amsterdam, noua generatie a modelului A-Class. Fata de predecesorul sau, noul A-Class creste in dimensiuni, dispune de un design mai putin agresiv, are motorizari mai eficiente si creste semnificativ numarul de functii de siguranta sau tehnologii moderne.

In termeni estetici, noua generatie a modelului Mercedes este marcata de conceptul stilistic adoptat recent de marca germana – Sensual Purity – si se bazeaza in primul rand pe liniile adoptate de modelul CLS.  Dispare astfel o parte din agresivitatea modelului actual si intervine o doza substantiala de eleganta care definesc noua linie vizuala a modelului. Linia cazuta a capotei si noile blocuri optice care se ingusteaza catre zona aripilor impun o noua forma grilei frontale si dau modelului un aer mult mai dinamic. Spatele modelului pastreaza tinuta musculara a predecesorului insa vine cu forme si proportii noi puse in valoare de stopurile de lumini masive formate din doua zone delimitate de hayon.

Daca exteriorul adopta in mare o tinuta mai eleganta in detrimentul agresivitatii, interiorul aduce cu adevarat cele mai importante schimbari. Cabina noului A-Class creste nivelul calitativ al modelului prin designul marcat de elemente futuriste, precum forma aeratoarelor sau cele doua ecrane digitale masive de cate 10, 25 inch, imprumutate de pe modelele mari din gama Mercedes. In versiunile de echipare mai simple, clientii au la dispozitie fie doua ecrane de cate 7 inch, fie unul singur, fie unul de 10, 25 inch. In plus, A-Class beneficiaza de noul sistem multimedia MBUX de la Mercedes-Benz, prevazut cu tehnologie AI (inteligenta artificiala) despre care se spune ca ar putea crea o conexiune emotionala intre masina si ocupanti. In plus, noul A este dotat cu head-up display, sistem de comunicare Car-to-X, sistem Vehicle Tracker si Mercedes Me app collection.

Noul Mercedes A-Class beneficiaza de mai mult spatiu interior, gratie unui ampatament mai lung si unei latimi mai mari. Pe langa spatiul interior mult mai mare in zona capului, noul A are un portbagaj care ajunge acum la 370 litri, cu 30 litri mai mult decat actualul model.

In momentul lansarii, la Salonul Auto de la Geneva, vor fi disponibile doua motorizari pe benzina: A 200 (1.4 l cu 160 CP) si A 250 (2.0 l cu 220 CP). Fanii diesel-ului vor putea accesa versiunea A 180 cu motor 1.5 litri si 114 cai putere. Clientii pot alege intre transmisia manuala cu 6 rapoarte si transmisia cu dublu ambreiaj 7G-DCT. Noul Mercedes-Benz A-Class va debuta in showroom-uri odata cu prezentarea de la Geneva, programata luna viitoare.

Share

Leave a Reply

sixteen − fifteen =