Stiri

Opel prezinta Insignia BiTurbo cu 210 cai putere

De 8 septembrie 2017No Comments

Incepe productia noului motor varf de gama si a modelului Insignia Country Tourer de la Opel: odata cu sfarsitul verii, vor iesi de pe linia de productie primele motoare diesel BiTurbo de 2,0 litri. Acestea sunt adaptate pentru Country Tourer si pentru celelalte variante ale varfului de lance Opel.

Alaturi de Grand Sport, Sports Tourer si Country Tourer, cea de-a doua generatie a modelului Insignia poate fi comandata anul acesta cu noul motor diesel varf de gama. Country Tourer se adreseaza tuturor fanilor Insignia care doresc un station wagon practic si elegant cu alura de autovehicul off-road. Noul venit va avea lansarea mondiala in cadrul Salonului Auto International de la Frankfurt (14-24 septembrie 2017).

Noul motor diesel de 2,0 litri dezvolta 154 kW/210 cp la 4.000 rpm si genereaza un cuplu maxim de 480 Nm de la numai 1.500 rpm datorita supraalimentarii secventiale in doua etape (consum oficial de carburant Grand Sport 2.0 BiTurbo in conformitate cu Noul Ciclu European de Conducere: urban 8,7 l/100 km, extra-urban 5,7 l/100 km, mixt 6,9 l/100 km, emisiile oficiale de CO2 in regim mixt fiind de 183 g/km). Noul Insignia BiTurbo accelereaza de la 0 la 100 km/h in numai 7,9 secunde si are o viteza maxima de 233 km/h.

O asemenea putere trebuie gestionata inteligent la drum si, din acest motiv, motorul varf de gama este oferit intotdeauna in combinatie cu o transmisie automata cu opt trepte cu schimbare lina si tractiune integrala de inalta tehnologie cu vectorizarea cuplului. Pe langa putere, reactiile (putere turbo in orice situatie) si rafinamentul noului motor common-rail sunt, de asemenea, imbunatatite fata de unitatea foarte populara de 2,0 litri cu un singur turbocompresor (125 kW/170 cp; consum oficial de carburant pentru modelul Grand Sport cu tractiune fata in conformitate cu ciclul NEDC: urban 6,7 l/100 km, extra-urban 4,3 l/100 km, mixt 5,2 l/100 km, emisii oficiale de CO2 in regim mixt de 136 g/km).

Pe langa datele legale solicitate prin NEDC, Opel a determinat si valorile de consum in conformitate cu Worldwide Harmonized Light-Duty Vehicles Test Procedure (WLTP – Procedura de testare a autovehiculelor usoare armonizata la nivel mondial) care sunt impuse oficial incepand din aceasta toamna. Valorile WLTP (consumul de carburant WLTP pentru Insignia Grand Sport 2.0 BiTurbo este cuprins intre 12,2 si 6,2[1] l/100 km, mixt 8,0-7,5 l/100 km, emisiile de CO2 209-196 g/km) sunt mult mai apropiate de realitate decat cifrele determinate conform NEDC, care se aplica oficial pana in prezent (consum oficial de carburant pentru Grand Sport 2.0 BiTurbo in conformitate cu NEDC: urban 8,7 l/100 km, extra-urban 5,7 l/100 km, mixt 6,9 l/100 km, emisii specifice de CO2 in regim mixt de 183 g/km). Totodata, rezultatele WLTP iau in considerare stiluri diferite de conducere, ceea ce le permite clientilor sa-si estimeze mai bine consumul de carburant.

Ca si motorul de 2,0 litri existent de 125 kW/170 cp cu un singur turbocompresor, noul varf de gama diesel este oferit cu tehnologia foarte eficienta Selective Catalytic Reduction (SCR – reducere catalitica selectiva) cu injectie de AdBlue, care elimina oxidul de azot (NOx) din gazele de esapament. Solutia de uree si apa ce contine amoniac (NH3) intra in reactie cu oxizii de azot in convertizorul catalitic SCR, rezultand vapori inofensivi de azot si apa.

Noul motor diesel varf de gama cu supraalimentare secventiala in doua etape

Noul motor diesel incorporeaza doua turbocompresoare care functioneaza secvential. Aerul admis intra in prima turbina unde este comprimat si trece in al doilea sistem de compresie. Acesta este condus de palele Turbinei cu Geometrie Variabila (VGT) in gazele de esapament, ceea ce creste cuplul la turatii mici ale motorului si mareste puterea la turatii mai mari. VGT regleaza apoi palele pentru a fi paralele cu directia gazelor, reducand astfel contrapresiunea si scazand consumul de carburant. Aerul admis care este acum comprimat la presiuni mari si are o temperatura foarte mare trece printr-un intercooler in drumul catre camerele de ardere. Motorina este injectata apoi prin injectoarele cu sapte orificii in pana la zece secvente la o presiune de 2.000 de bari. In functie de turatia motorului si de sarcina, presiunea de amplificare este controlata de trei supape de derivatie si de o turbina cu geometrie variabila si actionare electrica.

Pe langa eficienta crescuta, puterea si cuplul mai mari, rafinamentul si atenuarea zgomotelor au reprezentat prioritati la proiectarea noului motor. De aceea, inginerii Opel au instalat un arbore cotit din fonta, arbori de echilibrare, un volant rigidizat si o baie de ulei din doua piese pentru a reduce la minim vibratiile si zgomotele tipice unui motor diesel. Pentru a reduce si mai mult consumul de carburant, pompa de apa electrica este oprita in functie de temperatura. Ca si binecunoscutul motor diesel de 2,0 litri, noul diesel BiTurbo este construit in fabrica Opel din Kaiserslautern.

Share

Leave a Reply

9 − four =