Stiri

Opel Adam va avea un motor turbo de 115 CP

De 7 august 2013No Comments

Incepand de anul viitor, simpaticul Opel Adam va primi o motorizare noua, sub forma unui propulsor supraalimentat de un litru care va furniza 115 CP.

Opel Adam sta foarte bine la partea de design si posibilitati de personalizare, insa cele doua motoare pe benzina nu ofera suficienta putere pentru a acoperi toate gusturile. Opel va “remedia” acesta problema cu o serie noua de propulsoare, primul dintre acestea urmand sa fie lansat anul viitor.

Noul motor de un litru este primul din noua familie SGE (Small Gasoline Engine), care va contine o serie de motoare usoare cu capacitati cuprinre intre 1 l si 1,8 l. Noul motor ofera o putere maxima de 115 CP si un cuplu de 165 Nm care, multumita turbinei, va fi disponibil intre 1.800 rpm si 4,700 rpm.

Opel nu a comunicat inca valorile consumului, insa ne spune ca noul motor va consuma cu 20% mai putin decat propulsorul aspirat de 1,6 de la Astra, asta insemnand aproximativ 4,4 l / 100 km.

Share

Leave a Reply

1 × three =


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373