Stiri

Opel Grandland primeste un facelift substantial si un interior nou

De 10 iunie 2021No Comments
; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;

Opel Grandland se aliniaza noii directii de design si de tehnologie pe care au introdus-o Mokka si Crossland. Iar aici este vorba in primul rand de noul calandru Vizor, ce integreaza intr-un singur element vizual grila, emblema Opel Blitz si tehnologii de ultima ora, precum farurile IntelliLux LED® Pixel.

Sistemul de iluminare foloseste 168 de elemente LED – 84 pe far, la fel ca Opel Insignia – aliniate intr-un sistem matricial pe trei randuri, in functie de situatia intalnita pe drum. O alta tehnologie introdusa este Night Vision, care detecteaza oameni si animale la o distanta maxima de 100 de metri in fata masinii. Pe hayon este positionata denumirea moelului, scrisa cu litere mari, asa cum este si la noile modele ale marcii, respectiv la viitorul Astra.

La interior apare noul cockpit Pure Panel, format din doua ecrane mari unite intr-o singura unitate. Particulariatea sa este ca displayul de 10 inci de pe consola centrala este orientat catre sofer. Au mai ramas si butoane fizice, pentru meniurile principale, interfata sistemului de climatizare si cateva in jurul schimbatorului de viteze, preluat ca si forma din grupul PSA. Volanul si manetele din spatele acestuia sunt aproape neschimbate, insa grafica celor doua display-uri (10 si 12 inci) este spectaculoasa. mai amintim scaunele fata certificate AGR si, bineinteles, conectivitate Apple CarPlay si Android Auto.

In combinatie cu transmisia automata este disponibil sistemul Highway Integration Assist. Folosind o camera video si senzori radar, acesta combina sistemul cruise control adaptiv cu pozitionarea activa pe banda de rulare si functia „Stop & Go”. Grandland facelift ofera in plus si alte sisteme de asistenta, printre care camera panoramica 360 de grade si sistemul de monitorizare a punctului mort.

Echiparea standard a intregii game include avertizare de coliziune frontala cu franare automata de urgenta, detectarea pietonilor, avertizare la parasirea accidentala a benzii de rulare, recunoasterea semnelor de circulatie, detectarea starii de oboseala a soferului si cruise control. In ceea ce priveste motorizarile, Opel a anuntat ca versiunea plug-in hybrid figureaza in oferta, cel mai probabil fiind vorba despre sistemul folosit la modelul non-facelift, 4×2 de 225 CP si 4×4 de 300 CP si autonomie pur electrica de aproape 70 de km.

Share