HighlightStiri

Opel Grandland X PHEV acum si 4×2

De 16 decembrie 2019No Comments

Grandland X PHEV este primul model Opel disponibil in doua versiuni hibrid: 4×4 si, acum, 4×2. Cu un propulsor turbo 1.6 benzina si un motor electric ce transmite miscarea rotilor fata, sistemul hibrid al lui Grandland X dezvolta cumulat 224 CP si 360 Nm.

Practic, motorul cu ardere interna cu patru cilindri si injectie directa dezvolta 180 CP, iar motorul electric 110 CP, fiind alimentat de o baterie litiu-ion de 13,2 kWh si cuplat la o transmisie automata cu opt trepte.Autonomia maxima pur electrica este de 57 km, conform procedurilor de testare WLTP. Timpul de incarcare al bateriei depinde de tipul de incarcator, cu cel de 7,4 kW incarcarea completa durand mai putin de doua ore.

Sunt disponibile trei moduri de rulare: Electric, Hybrid si Sport, fiecare dintre ele oferind o setare particulara a comportamentului masinii. Opel Grandland X Hybrid accelereaza de la 0 la 100 km/h in 8,9 secunde si atinge o viteza maxima de 225 km/h.

Echiparea standard va oferi o serie de sisteme de siguranta, precum sistem de detectare a unui impact iminent, cu functie de detectare a pietonilor, franare de urgenta, mentinerea benzii de rulare si detectarea nivelului de oboseala al soferului. Sistemul de infotainment este cunoscutul IntelliLink Navi 5.0.

In ceea ce priveste strategia de electrificare Opel, primul behcul comercial al marcii, Vivaro-e, va fi lansat in 2020. Versiunile electrice ale modelelor Combo Life, Combo Cargo si Zafira Life vor urma in 2021, iar pana in 2024 toata gama Opel va fi electrificata.

Share

Leave a Reply

five × three =