StiriElectric

Opel Manta revine electrificat, in editie limitata

De 19 mai 2021iunie 10th, 2021No Comments
; ; ; ; ; ; ; ;

Numele Manta revine, de aceasta data in versiune electrificata, cu un design retro, asemenea modelului original din anii ’70. Opel Manta GSe ElektroMOD este rodul muncii unei echipe de designeri, modelatori 3D, ingineri, tehnicieni, mecanici si experti in brand-ul Opel.

Modelul aduce aminte de Opel Manta A, reflectand in acelasi timp fascinatia unei comunitati in crestere de fani care transforma modelele clasice, gen Manta, in asa numitele RestoMods, cu tehnologie moderna si design modern. e-ul din GSe provine de la electrificare, MOD inseamna MODificare si MODern.

Sub capota este montat un motor electric de 147 CP, ce face ca acest model sa fie cel mai puternic Manta iesit de pe linia de productie a fabricii din Russelsheim. In 1974-1975, manta GT/E a fost prima generatie echipata cu un motor de 105 CP. Actualul Manta electric ofera si un cuplu maxim instantaneu de 255 Nm. Alimentarea motorului este facuta de o baterie li-ion, de 31 kWh, ce asigura o autonomie de 200 km.

Manta GSe se remarca prin silueta clasica,dar in acelasi timp prin partea frontala, al carui calandru este Opel Pixel-Vizor, disponibil in prezent doar la Mokka si la faceliftul lui Crossland, unde este folosit pentru incorporarea diverselor sisteme de asistenta. Jantele de 17 inci, cu anvelope 195/40 la puntea fata si 205/40 la cea spate sunt furnizate de Ronal.

Interiorul aduce la fel de multe elemente retro ca si caroseria, incepand cu volanul cu trei brate cu cusatura galbena la ora 12, coninuand cu manerele portierelor si macaralele manuale ale geamurilor si pana la forma schimbatorului de viteze. Scaunele sport sunt asemanatoare cu cele intalnite la ADAM S, instrumentarul de bord Opel Pure Panel este folosit de actualul Mokka, la care se adauga inca doua display-uri centrale de 10 si 12 inci. Pentru moment, Opel nu a comunicat nici pretul si nici numarul de exemplare care vor fi prosduse.

Share