HighlightStiri

Opel Mokka va introduce noua grila Vizor

De 9 iunie 2020No Comments

Mokka va fi primul model Opel care va introduce un nou tip de grila, denumita Opel Vizor. Apelativul vine de la asemanarea cu viziera unei casti, care integreaza intr-un singur modul calandrul, farurile si logo-ul. Sursa de inspiratie a fost prima generatie Opel Manta, echipa de design din condusa de Mark Adams aducand in prezent detaliile folosite de legendarul model.

Este o linie fluida, cu forme curate, o abordare minimalista si tehnica in acelasi timp. Cu aceasta ocazie aflam ca noul Mokka va avea exclusiv faruri LED sau ultima generatie a sistemului IntelliLux LED matrix. Opel Vizor va deveni noua identitate a modelelor din Russelsheim lansate incepand cu Mokka, definind o noua etapa stilistica a marcii. Ideea a fost initial prezentata pe conceptul GT X Experimental, in 2018. “Nu este nevoie de o grila clasica la o masina electrica, precum Mokka, Vizor creand o integrare perfecta a viitoarelor blocuri optice si a altor tehnologii, inlcuzand o suprafata prorectoare high tech”. a declarat Mark Adams.

Opel Mokka foloseste platforma tehnica modulara CMP a grupului PSA, iar productia de serie va incepe in al patrulea trimestru al acestui an. Versiunea electrica va fi prima produsa, primele livrari avand loc la inceputul anului 2021. Mokka electric este de asteptat sa aibe acelasi layout tehnic precum Peugeot e-2008 si anume un motor electric de 136 CP si 260 Nm, deservit de o baterie de 50 kWh, ce ii asigura o autonomie de 310 km. In ceea ce priveste motoarele termice, ne putem astepta la 1.2 litri benzina turbo cu trei cilindri si turbodieselul de 1.5 litri.

Share

Leave a Reply

nineteen − five =