Stiri

Opel reintroduce titulatura GSe pentru electricele dinamice

De 22 septembrie 2022No Comments
; ; ; ; ;

O titulatura glorioasa pentru Opel, GSe era abrevierea cuvintelor „Grand Sport Einspritzung” (Grand Sport Injection) pe modele precum Commodore GS/E si Monza GSe. Acum este momentul revenirii in nomenclatorul producatorului german, insa cele trei litere vor insemna acum Grand Sport electric.  

„Imi face o deosebita placere sa anunt revenirea GSe ca linie de echipare sportiva varf de gama, in viitorul imediat. Ne-am inspirat inca o data din mostenirea bogata a marcii, asa cum am facut pentru designul indraznet si pur al modelelor Opel – foarte aclamat de critici –  si i-am dat o nota moderna. In viitor, GSe nu va insemna doar masini dinamice, foarte distractive de condus, ci si „Grand Sport electric”, conform strategiei marcii Opel de a deveni o marca 100% electrica”, a declarat CEO-ul Opel, Florian Huettl.

Opel a prezentat de curand conceptul electric Manta-e GSe, o interpretare moderna a legendarului Manta din 1970. Acesta este echipat cu un motor electric de 147 CP, ce face ca acest model sa fie cel mai puternic Manta iesit de pe linia de productie a fabricii din Russelsheim. In 1974-1975, Manta GT/E a fost prima generatie echipata cu un motor de 105 CP.

Actualul Manta electric ofera si un cuplu maxim instantaneu de 255 Nm. Alimentarea motorului este facuta de o baterie li-ion, de 31 kWh, ce asigura o autonomie de 200 km. mai multe detalii despre acest concept, pe numele sau complet Opel Manta GSe ElektroMOD puteti citi aici.

Share