Stiri

Opel transforma conceptul Adam Rocks in realitate

De 19 februarie 2014No Comments

Având premiera mondială la Salonul Auto de la Geneva de luna viitoare (6 – 16 martie), Adam  ROCKS este cel mai nou membru al familiei Adam. Venind în plus faţă de modelele Adam JAM, Adam GLAM şi Adam SLAM, acesta va extinde şi mai mult posibilităţile de personalizare aproape nelimitate ale Adam şi îi va consolida poziţia de campion al personalizării în rândul automobilelor.

Prezentat ca şi concept la Geneva abia acum 12 luni, Adam ROCKS a primit reacţii atât de entuziaste încât noua echipă de conducere a companiei a luat rapid decizia de a-l utiliza şi de a anunţa producţia sa la ediţia din acest an a salonului. Adam ROCKS va fi lansat pe piaţă începând din vară.

Cel mai recent model din gama Opel de oraş orientată spre lifestyle este un autovehicul de 3,74 metri cu o pasiune imensă pentru viaţă – atât în oraş, cât şi în afara acestuia. Prevăzut standard cu un acoperiş textil Swing Top retractabil, cu acţionare electrică, armături de protecţie specifice ale caroseriei şi o gardă la sol mai ridicată cu 15 mm, Adam ROCKS deschide o nouă nişă pe piaţa auto; este primul crossover urban cu trei uşi şi dimensiuni mici, cu o lungime mai mică de 4 metri.

Pentru a da o notă mai individuală habitaclului, proiectanţii Opel au dezvoltat noi elemente de design, decorative şi tapiţerii ale scaunelor întâlnite exclusiv la modelul Adam ROCKS. Pe lângă numeroasele inovaţii care sporesc nivelul de confort şi siguranţă din dotarea gamei Adam – precum sistemul de asistare la parcare care parchează autovehiculul automat, fără ca şoferul să fie nevoit să manevreze volanul – modelul ROCKS este echipat cu noua generaţie a sistemului infotainment IntelliLink dezvoltat de Opel. Acesta permite integrarea perfectă în autovehicul a funcţiilor smartphone cu ANDROID şi Apple iOS, făcând din modelul Adam ROCKS cel mai bine conectat autovehicul de dimensiuni mici disponibil la un preţ foarte accesibil.

ROCKS are un nou design atletic, prezentând în acelaşi timp, în premieră pentru gama Opel, o nouă generaţie de sisteme de propulsie. Acesta va fi echipat cu noul motor turbo 1.0 ECOTEC cu 3 cilindri şi injecţie directă dezvoltat de Opel. Această unitate de mici dimensiuni şi înaltă tehnologie stabileşte noi standarde în materie de rafinament în clasa motoarelor cu 3 cilindri, dezvoltând o putere de până la 115 CP şi generând un cuplu impresionant de 166 Nm la turaţii reduse. Motorul turbo 1.0 ECOTEC cu sistem de injecţie directă se caracterizează printr-un consum de carburant deosebit de mic, de numai 4,3 l/100 km şi funcţionează împreună cu o nouă transmisie manuală cu şase trepte de viteză, compactă şi deosebit de eficientă, care permite schimbarea rapidă şi uniformă a vitezelor.{gallery}Adam Rocks{/gallery}

„ROCKS duce gama de modele Adam la un nou nivel”, a declarat Dr. Karl-Thomas Neumann, CEO Opel/Vauxhal. „Acesta îmbină în mod inedit forţa unui crossover cu stilul unei rulări în aer liber. La fel ca toate modelele Opel ADAM, ROCKS este un veritabil campion al personalizării; aproape fiecare model ROCKS va fi unic. În varianta ROCKS, modelul Adam rămâne cel mai bine conectat autovehicul de mici dimensiuni, oferind o numeroase inovaţii. Acesta este echipat, de asemenea, cu un motor şi o transmisie de ultimă generaţie, cu tehnologie modernă. Şi nu numai! Suntem mândri că, în numai 12 luni, echipele noastre au reuşit să facă din modelul Adam ROCKS una din principalele atracţii de la Salonul Auto de la Geneva, ediţia 2014”.

După prezentarea sa în premieră la Salonul Auto de la Geneva, Adam ROCKS va fi pus în vânzare la începutul verii, când preţul acestuia va deveni public. Producţia va începe în luna august 2014 în Eisenach, Germania.

Share

Leave a Reply

20 + eighteen =


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373