HighlightStiri

Opel Vivaro-e a fost ales „International Van of the Year 2021”

De 17 decembrie 2020No Comments

Noul Opel Vivaro-e a fost votat „International Van of the Year 2021”. Modelul comercial electric al producatorului auto german a fost ales de un juriu de experti format din 24 de jurnalisti si editori ai unor reviste independente, specializate in autovehicule comerciale usoare.

Disponibil in trei versiuni de lungime si cu multe variante de caroserie, modelul electric Vivaro-e ofera mobilitate cu zero emisii. Clientii modelului Vivaro-e pot alege intre doua variante ale bateriei litiu-ion: 75 kWh pentru o autonomie de pana la 330 de kilometri, sau, pentru cei care isi utilizeaza autovehiculul mai putin intens zi de zi, de 50 kWh pentru o autonomie de pana la 230 km, ambele calculate pe baza ciclului WLTP.

„Suntem foarte mandri ca noul Vivaro-e a fost ales autovehiculul comercial international al anului 2021”, a spus Michael Lohscheller, CEO Opel, „Si as dori sa le spun „multumesc” expertilor din juriul care acorda acest premiu, cea mai mare distinctie la care se poate visa in industria autovehiculelor comerciale usoare. Modelul Vivaro-e stabileste noi standarde in segmentul sau de piata si este lider in materie de electrificare in cadrul portofoliului de autovehicule comerciale usoare Opel.

Anul viitor, vom adauga variante „e” ale modelelor Combo si Movano, ceea ce inseamna ca portofoliul va fi complet electrificat inainte de finalul anului 2021! In momentul de fata, Opel isi electrifica intregul portofoliu intr-un ritm rapid, cu nu mai putin de sase modele disponibile deja, fie ca modele electrice cu baterie, fie ca modele hibrid. Pana in anul 2024 vom avea versiuni electrificate ale tuturor autoturismelor si autovehiculelor comerciale usoare.”

Avand la baza platforma EMP2 a Grupului PSA, Vivaro-e ofera o gama excelenta de sisteme de asistenta pentru sofer, dupa cum a subliniat juriul care a acordat premiul. Vivaro-e ofera functii de asistenta pentru mentinerea benzii de circulatie, recunoasterea extinsa a indicatoarelor rutiere, detectare a gradului de oboseala al soferului, avertizare privind o coliziune frontala cu franare automata de urgenta si head-up display.

Opel a mai castigat premiul „International Van of the Year” al anului cu modelul Astra Van in 2019, prima generatie a modelului Vivaro in 2002 si cu modelul Combo in 2019.

Share