HighlightStiri

Opel Vivaro-e va putea fi comandat din vara

De 28 aprilie 2020No Comments
;;;;;;;

Primele livrari ale lui Vivaro-e, primul vehicul comercial 100% electric Opel, vor avea loc spre finalul anului, insa clientii isi vor putea configura masina inca din vara. Cu 1.275 kg, Vivaro-e ofera o sarcina utila aproape la fel de mare ca varianta diesel 2,0 litri a modelului Cargo s (sarcina utila maxima 1.405 kg).

Modelul Opel este, de asemenea, singurul vehicul utilitar electric produs din fabrica cu un carlig de remorca optional care permite o capacitate maxima de remorcare de 1.000 kg. Clientii Vivaro-e pot alege intre doua versiuni ale bateriei litiu-ion, in functie de nevoile de transport: 75 kWh pentru o autonomie de pana la 330 km sau 50 kWh pentru un maxim de 230 km. Motorul electric dezvolta 136 CP si 260 Nm, asigurand masinii o viteza maxima limitata electronic la 130 km/h.

Vivaro-e este disponibil in mai multe variante de caroserii, inclusiv crew cab, cabina platforma si varianta de transport persoane, cu sarcini utile de pana la 1.275 kg si masa maxima autorizata cuprinsa  intre 2.800 si 3.100 kg. Tot in functie de versiune, capacitatea de incarcare variaza intre 4,6 m3 si 6,6 m3,iar lungimea maxima de incarare poate ajunge la 4,02 m.

Folosind o statie de incarcare publica de 100 kW CC, incarcarea bateriei de 50 kWh la o capacitate de 80% dureaza aproximativ 30 de minute (aproximativ 45 de minute pentru bateria de 75 kWh). Opel ofera incarcatoare incorporate care faciliteaza variante rapide de incarcare si care asigura bateriei (acoperita de o garantie de opt ani / 160.000 km) o durata lunga de viata. In functie de piata si de infrastructura, Vivaro-e dispune de un incarcator trifazat optional de 11 kW sau un incarcator monofazat de 7,4 kW in varianta standard.

La fel ca variantele cu motoare cu combustie interna, Vivaro-e ofera o gama interesanta de sisteme de asistenta, precum Head Up Display, asistenta pentru pastrarea benzii de rulare, recunoasterea semnelor de circulatie, alerta pentru somnolenta, cruise control semi-adaptiv, alerta de coliziune frontala si franare automata de urgenta. In plus, sunt disponibile sistemele de infotainment Multimedia Radio si Multimedia Navi Pro cu ecran tactil de 7,0 inci. Ambele variante ofera conectivitate prin Apple CarPlay si Android Auto. Urmatorul Opel LCV electric, Combo-e, va fi lansat in 2021. Opel va oferi o versiune electrificata a fiecarui autoturism si model LCV pana in 2024.

Share

Leave a Reply

4 × three =