HighlightStiri

Orasele germane au primit dreptul de a interzice masinile diesel

Curtea Suprema din Germania a stabilit ca nu e nevoie de nicio perioada de gratie pentru eliminarea masinilor diesel care nu sunt Euro 6 din hotararile administratiilor locale. Intr-un document de 30 de pagini remis de Curtea Suprema se stabileste cadrul legal pentru orice administratie locala care vrea sa interzica de acum masinile diesel de pe strazile orasului.

Parcul auto german cuprinde astazi circa 15 milioane de masini diesel, dintre care doar 3 milioane au norme de poluare Euro 6. Interzicerea masinilor diesel in zonele urbane va porni, cel mai probabil, in marile aglomeratii urbane si va afecta la inceput masinile cu norme Euro 4, 3, 2 si 1. Intr-o faza ulterioara, autoritatile vor interzice si automobilele Euro 5.

Noua hotarare legislativa va pune o presiune enorma pe producatorii auto germani, care ar trebui sa adapteze software-ul de control al emisiilor pe masinile diesel mai vechi dar si pe guvernul federal condus de Angela Merkel care este criticata dur pentru relatia stransa pe care o are cu industria auto germana.

Cum orasele germane au de acum posibilitatea de a interzice marea majoritate a automobilelor diesel, lucru care ar putea afecta 10 milioane de proprietari, guvernul se va confrunta cu o presiune sociala din partea acestor oameni care nu-si vor mai putea folosi automobilele in mediul urban.

Share

Leave a Reply

3 × 3 =