HighlightStiri

Pagani Huayra Roadster Tricolore, serie limitata

De 21 decembrie 2020No Comments
;;;;;;;;

La aniversarea a 60 de ani de la infiintarea echipei de acrobatii a Fortelor Aeriene Italiene, cunoscuta drept Frecce Tricolori, Pagani aduce un omagiu prin lansarea unei serii limitate de numai 3 exemplare. Modelul ales este Huayra Roadster care primeste si apelativul Tricolore, pretul masinii fiind de 5,5 milioane euro, fara taxe. Sub capota se afla un motor V12 de 6 litri, produs de AMG pentru Pagani si care dezvolta 840 CP si 1.100 Nm, fiind cuplat la o transmisie automata cu sapte trepte, Xtrac.

Influenta Frecce Tricolori se regaseste in mai multe detalii specifice. La exterior, tricolorul italian personalizeaza lateralul, asemenea avionului MB.339A, folosit pentru acrobatii. Caroseria va fi oferita in culoarea bleumarin, cu elemente din fibra de carbon la vedere, in vreme ce jantele au un design special, evocand o turbina. Elementele aerodinamice, precum imensul eleron posterior, prizele si difuzoarele de aer sunt desenate cu influenta aeronautica.

Interiorul a primit tapierie din piele bicolora, alb-albastru, sigla Frecce Tricolori embosata pe tetiere si tesuta pe centurile de siguranta, tricolorul inserat in mai multe locuri din habitaclu si, bineinteles, un element specific zborului: un anemometeru cu tub Pitot, care indica viteza vantului. Se mai remarca finisajele de aluminiu anodizat bleu si levierul schimbatorului de viteze din aluminiu si carbon.

Share