Stiri

Pana in 2015, toate masinile noi din Europa vor putea apela numarul de urgenta 112

De 14 iunie 2013No Comments

Comisia Europeana a adoptat o propunere care prevede implementarea obligatorie pe masinile noi a sistemului eCall, care apeleaza automat numarul de urgenta 112 in caz de accident.

eCall apeleaza automat serviciul 112 in cazul in care senzorii sai detecteaza un accident serios. Acesta furnizeaza echipelor de interventie informatii despre ora la care a avut loc accidentul, precum si pozitia si directia de deplasare a masinii. Ocupantii habitaclului vor putea apela serviciul 112 si pentru a anunta alte evenimente prin apasarea unui buton ce va fi pozitionat pe consola centrala.

Urmatorul pas pentru Unuinea Europeana este sa creeze infrastructura necesara ca sistemul eCall sa functioneze in toate cele 27 de state. Parlamentul european considera investitia profitabila, estimarile aratand ca prin implementarea sistemul eCall pe toate masinile noi, vor putea fi salvate 2.500 de vieti anual prin scurtarea cu 40% a timpului de interventie pentru zonele urbane si cu 50% in cele rurale.

Acelasi sistem poate fi folosit, cu mici modificari, si la pozitionarea masinilor furate. In acest moment, trei constructori ofera servicii similare in Europa, Ford, Volvo si Peugeot.

Share

Leave a Reply

five + 14 =


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373