Stiri

Panasonic mizeaza pe panourile solare pentru masini

De 27 iunie 2017No Comments

Gigantul Panasonic de pe piata de electronice a inceput productia de panouri solare de 180 watti care pot fi integrate in acoperisurile masinilor, lucru adoptat deja de modelul Toyota Prius PHEV.

Piata auto ar putea fi urmatoarea destinatara in masa a acestor panouri solare, montate deja pe acoperisuri de tot felul, crede Shingo Okamoto, directorul general al Panasonic. In decembrie anul trecut, Panasonic si Tesla au incheiat un parteneriat pentru constructia de panouri solare gigant destinate unei fabrici din Buffalo, statul New York.

Insa adevarata apropiere a marcii Panasonic de lumea auto o reprezinta prin Toyota si primul vehicul de pe piata alimentat de energia solara. Prius PHEV a fost vandut doar in luna aprilie in 1 350 de exemplare, cumuland aproape 10% din vanzarile totale de Prius din aceasta perioada. Tehnologia este insa la inceput.

Chiar daca s-a reusit trimiterea energiei direct din panou in baterie, o autonomie pe energie solara variaza intre 3 si 6 km. Planul Panasonic este de a dota noua generatie a modelului Prius standard cu panouri solare, un lucru care are cateva probleme de rezolvat.

Share

Leave a Reply

one × 3 =