Stiri

Papa le cere preotilor catolici sa renunte la masinile de lux

De 10 iulie 2013No Comments

Noul Suveran Pontif, Papa Francis, s-a aflat in fata reflectoarelor inca de la investirea sa in functia suprema a Bisericii Catolice. Argentinianul este recunoscut pentru predicile sale care indeamna la umilinta si cumpatare.

Liderul de la Vatican a declarat recent ca-l doare sa vada preoti catolici mergand in masini luxoase si ii sfatuieste sa aleaga masini mai umile. „Chiar ma doare cand vad un preot sau o maicuta cu ultimul model de masina, nu ai voie sa faci asta.  O masina este necesara pentru o sumedenie de activitati, dar, va rog, alegeti una mai umila.

Daca iti place una luxoasa, ganditi-va doar cati copii mor de foame in lume”, a declarat Papa. Francis doreste sa faca biserica mult mai austera si sa se axeze asupra saracilor. El le-a spus tinerilor aflati in institutiile de studii catolice ca a avea un smartphone sau a purta haine si accesorii de lux nu este calea catre fericire.

Pentru a oferi un exemplu, Suvernaul Pontif conduce la Vatican un Ford Focus, chiar daca in vizitele oficiale este transportat cu celebrul Papamobile, livrat in urma cu cateva saptamani chiar de boss-ul Mercedes, Dieter Zetsche. 

Share

Leave a Reply

12 − twelve =


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373