Special

Papamobile-ul Fiat, scos la licitatie in scopuri caritabile

De 12 decembrie 2017No Comments

Odata cu inscaunarea noului Papa Francis, ideea de Papamobile, acel model exclusivist furnizat la baza de Mercedes-Benz si modificat special pentru Suvernarul Pontif a disparut.

Noul Papa si-a inceput misiunea catolica indemnand la cumpatare, cerand episicopilor si inaltilor prelati aflati sub aripa sa sa faca la fel si sa se lepede de masinile scumpe, in conditiile in care in lume este atat de multa saracie. Spre exemplu, in cadrul vizitei sale in Statele Unite ale Americii, Papa Francis a calatorit cu doua masini modeste marca Fiat.

Ambele erau modele 500L si ambele apartineau Arhidiecezei din Philadelphia. Imediat dupa vizita Papei, una dintre masini a fost vanduta la o licitatie iar banii folositi in scopuri caritabile. Proprietarii catolici anunta ca o vor scoate si pe a doua la vanzare, tot pentru a ajuta copii aflati la nevoie. Modelul Fiat 500L are un motor de 1.4 litri, transmisie automata in 6 trepte si doar 458 mile la bord.

Tragem nadejdea ca parintele responsabil cu parcul auto al arhidiecezei si-a facut timp de cele lumesti si i-a mai dat o cheie Fiat-ului din cand in cand, altfel nemiscat dupa ce Suveranul Pontif si-a urmat calea cu el. Catolicii spera totusi sa primeasca circa 75 000 dolari pe masina, pentru a-i dona. Cele doua Fiat 500L au fost donate inaintea vizitei Papei din SUA de Fiat Chrysler.

Share

Leave a Reply

one × 5 =