Stiri

Parcarea conectata. Cum tehnologia schimba modul in care gasim un loc de parcare

De 25 ianuarie 2018No Comments

Solutiile inteligente de la Bosch contribuie la eliminarea stresului cauzat de cautarea unui loc de parcare. In prezent, aceasta cautare reprezinta o treime din traficul urban. Indiferent daca este vorba de parcare comunitara, de gestionarea activa a parcarilor sau de parcarea cu valet automat, solutiile Bosch pentru parcare conectata si automata economisesc timp si combustibil si scutesc oamenii de nervi.

Gasirea unui loc de parcare

Solutia de parcare comunitara Bosch faciliteaza cautarea unui spatiu adecvat. Utilizand sistemul lor de asistenta la parcare dotat cu senzori cu ultrasunete, masinile pot identifica si masura spatiile goale dintre masinile parcate, pe masura ce trec pe langa acestea.

Informatiile colectate sunt transferate in timp real catre o harta digitala a locurilor de parcare ce poate ghida soferii catre spatiile disponibile. Impreuna cu Mercedes-Benz si alti producatori, Bosch testeaza acest serviciu in orase din Germania si in alte parti ale Europei. Acest sistem urmeaza a fi extins pentru a permite soferilor sa plateasca digital tariful de parcare.

Pana in 2025, conectivitatea va schimba in mod evident condusul pentru toata lumea. Strategiile precum parcarea comunitara si gestionarea activa a locurilor de parcare pot reduce numarul de kilometri condusi in cautarea acestor spatii de parcare cu 480 de milioane, in timp ce conducerea automata poate economisi si combustibil.

Share

Leave a Reply

eleven − 8 =