Stiri

Paris LIVE: Audi PB18 E-Tron Concept anunta un viitor electric pentru R8

De 2 octombrie 2018No Comments
;;;;

Dupa ce si-a sarbatorit premiera mondiala la Monterey Car Week, concept car-ul Audi a debutat la Paris ca premiera europeana. Surse apropiate companiei din Ingolstadt sustin ca PB18 prefigureaza urmasul supercar-ului R8.

Text: Teodor Stefan

PB18 E-Tron Concept dispune de 3 motoare electrice cu o putere maxima de 675 CP. Puntea fata este propulsata de un motor electric de 205 CP, in timp ce puntea spate beneficiaza de doua motoare electrice. Audi sustine ca PB18 E-Tron Concept poate oferi, pentru cateva momente, o putere de varf de 770 CP, ceea ce ii permite sa atinga 100 km/h in mai putin de doua secunde.

Watch out, Tesla! Capacitatea bateriilor regasite la PB18 E-Tron Concept este de 95kWh, masa proprie a concept car-ului fiind sub 1550 kg.

Cu un design tipic shooting break-urilor si un portbagaj de 470 de litri gratie plafonului alungit, Audi PB18 E-Tron Concept aduce un interior cu layout variabil. Altfel spus, habitaclul poate fi transformat usor din doua locuri in configuratie cu un singur loc, soferul stand pe mijloc. Acest lucru este posibil datorita faptului ca servodirectia, acceleratia si frana sunt comandate electronic, fara legaturi fizice.

Share

Leave a Reply

20 − 20 =