HighlightStiri

Paris LIVE: Conceptul Mercedes Vision EQ Silver Arrow fura show-ul la salonul auto

De 3 octombrie 2018No Comments
;;;;;;

Cel mai important model adus de Mercedes la Salonul Auto de la Paris este noul crossover electric EQC insa cel mai atractiv s-a dovedit a fi conceptul Vision EQ Silver Arrow.

Dezvaluit in cadrul Monterey Car Week, Silver Arrow Concept reprezinta un omagiu adus modelului W125, care a reusit in 1937 sa atinga viteza de 432,m7 km/h pe drumul dintre Frankfurt si Darmstadt. Modelul Mercedes din perioada interbelica a detinut recordul de viteza pe drumurile publice pana anul trecut, cand Koenigsegg Agera RS a reusit sa-l doboare.

Revenind la conceptul omagiar, Mercedes Silver Arrow dispune de un tren de rulare electric care dezvolta 740 cai putere si este qalimentat de o baterie 80 kWh capabila sa asigure o autonomie de 400 km. In ciuda sistemului de propulsie ulta-modern, caroseria si liniile de design pastreaza estetica specifica perioadei interbelice.

Conceptul de la Paris abunda insa de elemente moderne cum ar fi spoilerul din fibra de carbon, blocuri optice cu LED-uri, jante masive din aluminiu, fiecare cu 168 de spite. Interiorul cu un singur loc este burdusit de pielea maro si face o simbioza perfecta intre vechi si modern prin aducerea in acelasi loc a unui volan futurist prevazut cu touchscreen integrat si a unor insertii extinse din lemn de nuc.

Share

Leave a Reply

3 × one =