Stiri

Paris LIVE: Mazda confirma revenirea motorului rotativ

De 3 octombrie 2018No Comments

Mazda va lansa primele vehicule electrice in 2020, ca parte a programului de dezvoltare pe termen lung a tehnologiei „Sustainable Zoom-Zoom 2030”.

Mazda va lansa intr-o prima faza doua modele electrice pe baza de baterii. Unul alimentat doar de baterii, iar altul care va combina o baterie cu un motor Mazda rotativ de dimensiuni mici, usor si extrem de silentios, care va functiona ca range-extender.

Range-extender-ul va incarca bateria cand este necesara cresterea autonomiei vehiculului, eliminand grija fata de autonomie, care continua sa ii preocupe pe multi dintre utilizatorii de masini electrice pe baza de baterii.

Dimensiunea redusa a motorului rotativ si puterea mai mare fac posibile mai multe solutii de tehnologii de electrificare prin intermediul unui grup de elemente. Beneficiind de compatibilitatea motorului rotativ cu combustibilii lichizi, range-extender-ul care foloseste motorul rotativ este proiectat sa foloseasca si gaz petrolier lichefiat (GPL) si sa devina o sursa de electricitate in caz de urgenta.

Share

Leave a Reply

10 − 8 =