Stiri

Paris LIVE: Renault prezinta K-ZE Concept, viitor model electric low-cost

De 2 octombrie 2018No Comments
;;;;

Conceptul K-ZE anunta un crossover Renault electric si low-cost care va debuta, ca model de serie, in 2019. Initial, modelul va fi disponibil in China, dupa care va fi comercializat si pe alte piete.

Text: Teodor Stefan

K-ZE are un sistem electric de propulsie ce ii confera o autonomie de 250 km, conform normelor NEDC. Cand bateria se descarca, aceasta poate fi incarcata fie la priza din locuinta, fie in locurile publice, special amenajate pentru incarcarea vehiculelor electrice. Sistemul infotainment regasit la conceptul K-ZE permite accesul la o gama de servicii interconectate, la sistemul de navigatie, camera pentru mersul inapoi, afisand informatii si de la senzaorii de parcare.

Dezvoltarea versiunii de serie a conceptului K-ZE va fi facuta in colaborare cu e-GT New Energy Automotive Co, un joint-venture cu Dongfeng si Nissan creat „pentru a dezvolta si produce automobile electrice competitive destinatie pietei din China„, au precizat oficialii Renault la prezentarea concept car-ului.

Tot la Salonul Auto de la Paris, Renault si-a anuntat planurile de electrificare a modelelor sale din segmentele europene B (clasa mica) si C (clasa compacta). Astfel, urmatoarea generatie Clio va primi un sistem de propulsie hibrid, in timp ce Captur si Megane vor avea si versiuni plug-in hybrid.

Share

Leave a Reply

20 − 3 =