Stiri

Paris LIVE: Toyota Corolla debuteaza cu noile sisteme hibride

De 2 octombrie 2018No Comments
;;;;;

Dupa la cateva luni dupa ce ne-a informat ca nomenclatura Auris va fi inlocuita in Europa cu Corolla, Toyota a profitat de Salonul Auto de la Paris pentru a prezenta cea mai noua versiune a gamei: Corolla Touring Sports alaturi de versiunea Hatchback.

Text: Teodor Stefan

Caroseria noii Corolla Touring Sports este cu 58 mm mai lunga decat a modelului precedent, iar ampatamentul a crescut cu 100 mm, ajungand acum la 2,7 metri. Astfel, spune Toyota, modelul ofera „cel mai bun spatiu din segment pentru picioarele pasagerilor din spate.” Volumul portagajului este de 598 de litri. Pe langa break, clientii europeni au la dispozitie si Corolla Hatchback.

Din punct de vedere al tehnologiilor oferite de noua Corolla, tehnologii care nu erau disponibile la Auris, amintim Head-Up Display, sistemul audio premium JBL si incarcare wireless pentru smartphone-uri. Cele doua variante de caroserie au la baza platforma TNGA GA-C care promite o experienta mai sportiva in spatele volanului gratie centrului de greutate coborat cu 10 mm, suspensiei spate multi-link si caroseriei cu 60% mai rigida.

Ca motorizari, Corolla Touring Sports si Corolla Hatchback sunt oferite cu un agregat pe benzina de 1,2 litri, turbo, ce dezvolta 116 CP, respectiv doua sisteme hibride (benzina + electric): un 1,8 litri preluat de la CH-R si Prius (122 CP si 142 Nm), respectiv un 2 litri de 180 CP si 192 Nm.

Share

Leave a Reply

15 − two =