Stiri

Participantii la concursul de design de la L.A. Auto Show editia 2013

De 18 noiembrie 2013No Comments

Anul acesta, concursul de design din cadrul salonului auto de la Los Angelezs se desfasoara sub denumirea “Biomimicry & Mobility, denumire care justifica forma neobisnuita a propunerilor.

Cele noua proiecte care au intrat in competitie sunt realizate de case de design cu renume care ne propul solutii de deplasare inspirate din natura.

BMW a intrat in concurs cu doua proiecte, “L.A. Subways” si “S.E.E.D.”. Primul incearca sa rezolve problemele traficului din L.A. folosind ca sursa de insiratie roiurile, in timp ce S.E.E.D.” (Sustainable Efficient Exploratory Device) are ca scop “explorarea celor mai dificile zone in cautarea unor noi forme de viata”.

Conceptul “LaBrea” este realizat de Changfeng Motor Corporation din China si se vrea a fi o lacusta mecanizata care poate sa alerge sa sara si sa inoate.

Japonezii de la JAC Motors ne propun sub numele “HEFEI” un vehicul cu o solutie de propulsie revolutionara inspirata de eco-sisteme.

Din partea noului brand Qoros vine proiectul “Silk Road System” care permite vehiculelor sa se deplaseze “in armonie”, eliminandu-se asfel accidentele.

Tot din China, dar de acesta data din partea grupului SAIC, vine conceptul “Mobiliant” ce se adreseaza transportului urban a unei singure persoane.

Subaru Global Design Team so-a imaginat un sistem de propulsie “la purtator” care foloseste ca sursa de inspiratie salturile cangurilor.

Centrul de design Mazda din Statele unite vine cu o varianta ceva mai conventionala. Sub numele “AUTO ADAPT” se gaseste un vehicul capabil sa se transforme din unul autonom in unul conventional.

Cel din urma proiect este realizat de CALTY Design Research si a primit numele “e-grus”. Acesta este in esenta un vehicul electric destinat deplasarilor pe distante lungi.

{gallery}Biomimicry Mobility{/gallery}

Share

Leave a Reply

5 × five =


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373