Blog

PAUZA DE MASINI. Samsung Galaxy Gear

De 24 noiembrie 2013No Comments

Functiile pe care le indeplineste un smartphone depasesc cu mult stadiul convorbirilor telefonice plus sms-uri. Acesta este si player multimedia, care in unele clazuri include si un radia FM, camera foto/video de o calitate din ce in ce mai buna si chiar asistent personal care indeplineste orice functie, de la organizarea unei zile pana la “relatia” cu social media.

Destul de multe functii pentru un dispozitiv care dupa nume este doar un telefon, insa unul destept ce-I drept. Cred ca nu trebuie sa va reamintesc cat de usor este sa te pierzi prin toate aceste functii, totusi asta nu inseamna ca nu mai pot fi adaugate si altele. Pana atunci insa, o noua moda vrea sa ne convinga ca tot ce ne trebuie acum este un dispozitiv suplimentar care sa ofere un fel de rezumat despre tot ce se intampla in telefon.

Orice fel de idee, devine “o idee buna” daca este preluata de un mare producator. La fel s-a intamplat si cu smartwatch-ul care au fost “descoperit” de ceva vreme, insa a devenit celebru abia dupa ce Samsung a imbunatatit idea si si-a insusit-o.

Ce ofera Samsung in schimbul unei sume cu care va puteti cumpara o tablet mai mult decat decenta? Nu prea multe. Ecranul de 1,62 inci are o rezolutie de 320×320 pixeli si afiseza notificarile din telefon, insa nu este in stare sa arate si continutul acestora cand vine vorba de Facebook sau Gmail.

Functii noi pentru un smartwatch

Cum spuneam, ceasurile “inteligente” nu sunt o noutate, insa Samsung a reusit sa ne atraga atentia asupra acestor dispositive adaugand cateva lucruri noi. Cel mai interesant este difuzorul montat in bratara, cu ajutorul caruia ceasul se transforma intr-un hends-free. Pot fi initiate apeluri direct de pe Galaxy Gear, o functie care poate fi foarte utila in masina de exemplu. Ceva mai ciudata este integrarea unei camera foto de 1,9 MP in bratara, cu care puteti chiar sa si filmati, in primul rand pentru ca utilitatea acesteia este indoielnica dar si pentru pozitia cumva incomoda daca vrei sa faci poze.

Galaxy Gear este compatibil doar cu cateva terminale Samsung, deocemdata cel putin, iar pretul “exclusivist” de 1.300 ron este prea mare pentru facilitatile pe care le ofera. In plus, functiile adaugata de producatorul coreean, difuzor si camera, fac ca bateria sa tina cel mult o zi, ceea ce inseamna ca in fiecare sera veti avea de incarcat doua dispositive in loc de unul.

Samsung este pe drumul cel bun cu Galaxy Gear si cu siguranta versiunile viitoare vor remedia o parte din probleme, deocamdata insa acesta ramane o extensie interesanta pentru un smartphone cu un pret prea mare pentru a putea fi considerat util.

Share

Leave a Reply

one × one =


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373