Special

PAUZA DE MASINI: Samsung Galaxy S5

De 2 martie 2014No Comments

Telefonul mobil si-a depasit de mult atributiile descrise in denumire si poate fi descris drept cel mai bun prieten, electronic, al omului.

Aceasta bucata de plastic cu ecran stie cand e ziua de nastere a prietenei, te anunta daca o sa ploua azi sau nu, iar nu de putine ori tine chiar si loc de album foto. Lista cu “aptitudini” a unui telefon mobil este foarte lunga si depinde in mare masura de preferintele fiecaruia, dar asta nu inseamna ca telefonul perfect exista. Samaung este una dintre companiile care se straduieste foarte tare sa gaseasca reteta si putem spune ca pare sa fie foarte aproape de adevar cu cea ce-a cincea generatie a gamei Galaxy S.

Nu o sa discutam acum daca un telefon mobil “destept” este necesar sau nu, dar statisticile arata foarte clar un trend ascendent pentru aceste terminale care, cel putin teoretic, ne fac viata mai usoara.

Seria Galaxy este rampa de lansare a celor mai noi tehnologii ale constructorului coreean care scoate, aproape pe banda rulanta, noi terminale capabile sa faca niste lucruri la care nu te-ai fi gandit vreodata.

De exemplu, recent lansatul Galaxy S5 poate sa-ti masoare pulsul, asta dupa ce generatia precedenta era dotat cu termometru si barometru. Cu fiecare lansare a unui terminal nou spunem ca mai bine de atat nu se poate si totusi constructorii de telefoane, in special Apple, Samsung si HTC, reusesc sa ne zmulga cu fiecare lansre a unui varf de gama exclamatii de genul “Pe bune? La asta nu m-am gandit…”

Ca procesoarele sunt din ce in ce mai rapide, este un lucru normal. La fel sta treaba si cu spatiul de stocare care creste constant. Singurul domeniu unde inca se bajbaie insa este marimea ecranului. Cat de mare e prea mare? Pana la dezlegarea acestui mister, Samsung a plusat cu 0,1” pentru noul model care este dotat cu un ecran de 5,1”, rezolutia fiind aceeasi, adica 1080×1920 pixeli. Evident, si dimensiunile telefonului au crescut usor, fiind acum la limita unui buzunar de pantalon barbatesc.

Multa lume o sa considere ca Galaxy S5 e deja prea mare, dar asta am auzit si la generatia precedenta si ca cea de dinainte de asta, deci loc mai este. “Traditia” spune ca un model nou de telefon trebuie sa fie mai bun din toate punctele de vedere pentru a capta atentia publicului, asta inseamna deci ca si ecranul trebuie sa fie mai mare. Seria Galaxy Mini se ocupa de preloarea celor care vor ceva mai “compact”, iar la cum evolueaza licrurile o sa vedem in curand si seria “Micro”.

Share

Leave a Reply

six + eleven =


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373