Blog

Pe cine pacaleste Ministerul Mediului cu stickerele lui de poluare?

De 5 aprilie 2017No Comments

Noua propunere legislativa venita de la Ministerul Mediului pentru inlocuirea timbrului de mediu al autoturismelor iti arata cat de buni sunt, de fapt, cei platiti de tine sa faca naibii o lege normala la cap.

Stickerele colorate si numerotate nu sunt nimic altceva decat dovada imposturii supreme in care se scalda conducerea de la varf (cel putin!) a Ministerului. Numiti politic in functii, oamenii astia habar n-au despre felul in care polueaza masinile, habar n-au care-i treaba cu mediul si, in general, habar n-au despre nimic. Talmes-balmesul cu numerotarea, culorile, benzina, diesel si asa mai departe dovedeste, in realitate, de ce suntem cimitirul de masini al Europei (ma rog, unul dintre cimitirele de masini). Mai dovedesc ca pe langa incompetenta rara de care dau dovada sunt si rau intentionati si doresc cu adevarat ca legislatia sa ramana un talmes-balmes de pe urma caruia cateva retele bine infipte politic desigur ca vor beneficia in continuare.

Numerotate de la 0 la 6, cu lipsa numarului 1, stickerele lor colorate ne arata ca nici nu stiu sa numere. Scaparea cifrei 1, ca rezerva pentru „sa vedem ce vom face cu masinile non-euro”, cam asta demonstreaza cand tu, Ministerul Mediului, prezinti public un proiect venit din putul gandirii. Alegerea culorilor mai dovedeste ca, lucru greu de crezut, oamenii astia chiar nu le cunosc. Nu glumim, nu. Portocaliul e un fel de caramiziu, rosul bate in roz, griul merge pe maro, albastrul si verdele sunt veritabile, dar sunt in niste nuante care nu le avantajeaza deloc. La galben ne alegem dreptul sa ne abtinem.

Singura lor realizare e ca au pus stickerul verde, au nimerit chiar si cifra 0, la masinile electrice. Au tinut neaparat sa se faca de cacat si au bagat si hibrizii la gramada acolo.

Le oferim, totusi, un sfat: sa produca stickerele din hartie igienica reciclata si vor fi cu adevarat evergreen!

Asta a fost partea cu prostia, urmeaza, din pacate, partea cu golania.

Share

Leave a Reply

4 × one =