HighlightStiri

Peugeot a prezentat versiunea break a noului 308

De 22 iunie 2021No Comments
; ; ; ; ; ; ; ;

Breakul a pastrat titulatura SW, iar comparativ cu hatchbackul a mai castigat 28 cm in lungime si 5,5 cm la ampatament. Cresterea dimensionala si organizarea interioara il face unul dintre cele mai spatioase break-uri compacte, cu un volum al portbagajului de 608 litri in pozitie normala a scaunelor si de 1.634 litri cu ele pliate. Peugeot 308 SW ofera, de altfel, bancheta fractionabila in trei parti 40/20/40, rabatarea acesteia facandu-se de la parghiile speciale din portbagaj.

Peugeot i-Cockpit® marcheaza o evolutie in materie de design si tehnologie, cu un nou sistem de infotainment Peugeot i-Connect®. In functie de echipare, instrumentarul de bord poate fi digital, cu ecran de 10 inci, cu afisaj 3D pentru nivelul GT, iar pe consola centrala se regaseste alt ecran de 10 inci. Butoanele fizice pentru aerul conditionat au fost inlocuite de taste virtuale „i-toggles” in totalitate configurabile, pentru a activa un shortcut pe display-ul central.

Peugeot 308 SW  are ultima generatie Drive Assist 2.0, ce reprezinta un nou pas catre rularea semiautonoma. Pachetul este format din regulatorul de viteza adaptiv cu functie Stop and Go (cutie de viteze automata EAT8) si sistemul de asistenta la mentinerea benzii de circulatie si ofera 3 functii noi: schimbarea semi-automata a benzii de rulare, la viteze cuprinse intre 70 km/h si 180 km/h, recomandari anticipate privind viteza, in functie de indicatoarele de limita de viteza, adaptarea vitezei in curbe.

In ceea ce priveste motorizarile, este disponibil un plug-in hybrid, in versiuni de putere de 180 CP si 225 CP, versiuni cu benzina PureTech de 110 CP si 130 CP, ultimul disponibil si cu transmisie automata EAT8, respectiv un diesel de 1.5 litri si 130 CP, de asemenea disponibil atat cu transmisie manuala, cat si automata.

Share