Highlight

Peugeot anunta planurile pentru Le Mans Hypercar

De 18 septembrie 2020No Comments

Peugeot se va intoarce la Le Mans in 2022 si va intra direct in categoria LMH. Constructorul din Socheaux colaboreaza cu TOTAL pentru dezvoltarea hipercarului electric hybrid, la baza caruia se afla conceptul de “Neo Performance”. Bateria va fi furnizata de SAFT, care este o companie a grupului TOTAL.

Conceptul aratat de producatorul francez astazi are tractiune integrala. Puterea totala va fi de 500 kW (680 CP), in vreme ce puntea fata va fi antrenata de un motor electric de 200 kW. In comparatie cu clasa actuala LMP1, masina va fi mai grea, astfel incat sa fie compatibila cu vehiculele de strada. 

De asemenea, va fi mai lunga (5 m in comparatie cu 4.65 m) si mai lata (2 m fata de 1.9 m). Olivier Jansonnie, Director Tehnic programul Peugeot Sport WEC spunea ca: “Acest regulament este diferit, deoarece incorporeza un mecanism de echilibrare a performantei (BoP: Balance of Performance). Cu siguranta stabileste limite, dar face loc mai multor posibilitati tehnice pentru proiectul nostru, in special in ceea ce priveste forma generala, atat timp cat nu este depasita o anumita eficienta aerodinamica generala.”

Share