Stiri

Peugeot Inception ne introduce in viitorul apropiat al marcii

De 8 ianuarie 2023ianuarie 13th, 2023No Comments
; ; ; ; ; ;

Conceptul Peugeot Inception este proiectat pe una dintre cele patru platforme viitoare ale Grupului Stellantis „BEV-by-design“ (STLA Large, STLA Brain, STLA SmartCockpit si STLA Autodrive). Create special pentru electrificare, acestea ofera diferente majore in termeni de arhitectura, pe care designerii le-au propus ca sa remodeleze complet habitaclul. Platforma STLA Large pe care se bazeaza acest concept a oferit inaltimea redusa a caroseriei (1,34 m) si o lungime de 5 m.

Inception este 100% electric, cu bateria de 100 kWh, ce ii permite sa ruleze 800 km cu o singura incarcare completa. Spectaculos este consumul sau de energie, de numai 12,5 kWh la 100 km, in vreme ce bateria se incarca intr-un minut pentru o autonomie de 30 km sau 150 km in cinci minute. In plus, incarcarea se poate face si prin inductie. Cu doua motoare – cate unul pe fiecare punte – Inception are o putere totala de 680 CP si accelereaza de la 0 la 100 km/h in mai putin de 3 secunde.

La interior, sistemul Hypersquare ofera senzatii imbunatatite datorita experientei tactile si a unui i-Cockpit nou, mult mai intuitiv. Prin atingerea cu un deget se pot controla toti parametrii de conducere si tehnologia steer-by-wire ofera o conducere mai simpla si instinctiva, ca un joc video in viata reala.

Ergonomia finala a Hypersquare, care inlocuieste volanul clasic, creaza un mod nou de conducere, mai neutru, mai simplu si mai sigur. Miscari noi pentru noi placeri de conducere, intr-un confort inegalabil. Sistemul Hypersquare, cu controale digitale electrice din miscari similare cu cele prin care utilizam un smartphone, este format dintr-un ecran cu celule circulare in fiecare dintre cele patru colturi ale sale.

Centrul sistemului Hypersquare este un ecran tip tableta dedicat distribuirii informatiilor de control. Pictogramele pentru diferitele functii (aer conditionat, volum radio, ADAS etc.) sunt afisate pe cele doua panouri laterale pentru acces facil la controlul dorit. Pentru si mai mult confort la rulare, marginea sistemului Hypersquare este realizata prin printare 3D. Hypersquare are in spate un ecran flexibil care afiseaza informatii despre rulare sau ale sistemului infotainment la 360°.

Acest asa-numit Halo Cluster, cu ecran circular, informeaza ca pasagerii se apropie de autovehicul. Comunicarea externa consolideaza conceptul de partajare si o noua viziune auto. In timpul tranzitiei spre nivelul L4 de autonomie (STLA AutoDrive), Hypersquare se retrage si un ecran panoramic de dimensiuni mari gliseaza din podea ca sa ofere o noua experienta in interior. Volanul a fost abandonat in favoarea controlului Hypersquare, unde controlul electric digital inlocuieste legaturile mecanice. Aparitia acestei noi game de platforme in anul 2023 va revolutiona viitorul marcii.

Regandirea constructiei vehiculului nu este de ajuns. CONCEPtUL PEUGEOt iNCEPtiON a facut un pas inainte prin crearea de solutii noi pentru maximizarea  economiei circulare. astfel, s-a nascut mulajul din textile. Resturi de tesaturi din 100% poliester, provenite din atelierele de prototipuri ale centrelor de design sau de la furnizori, sunt reutilizate si comprimate termic sub vid, fixate in forma prin injectarea unei solutii de rasina.

Aceasta tehnologie produce un material foarte tare si durabil, capabil sa fie transformat in panouri de ranforsare sau componente de tapiterie. Poate fi folosit in structuri diferite, cum ar fi cadre de portiere si nu trebuie imbracat cu material suplimentar: munca de design este sa faca aceste parti, pana acum invizibile, sa fie vizibile. 

Inception aduce si alte solutii inovatoare, precum catifeaua din poliester 100%, imprimata cu texturi 3D, ori scaunele Comfort Fit cu tapiterie electro-sudata, unica, usor de reciclat, derivata din buzunarele gonflabile recuperate de la scaunele clasice. 

Share