ElectricStiri

Peugeot isi axeaza oferta de MPV-uri din Europa pe versiuni 100% electrice

De 11 ianuarie 2022ianuarie 24th, 2022No Comments

Incepand cu aceasta luna Peugeot isi va axa oferta de modele dedicate transportului de persoane – modelele Rifter si Traveller/Expert Combi – exclusiv pe vehiculele 100% electrice. Aceasta decizie face parte din strategia producatorului francez de accelerare a planului de electrificare. Totusi, mai sunt si exceptii punctuale, precum Romania, unde, in 2022, pentru modelul Rifter, clientii vor putea comanda vehicule cu motor termic (BlueHDi), dar exclusiv cu omologare N1. 

Peugeot e-Rifter este disponibil in versiuni cu 5 sau 7 locuri si este echipat cu motor electric de 100 kW/136 CP si o baterie litiu-ion de 50 kWh ce ofera o autonomie de 280 km. e-Traveller este disponibil in 3 versiuni de lungime, cu o baterie de 50 sau de 75 kWh, ce alimenteaza motorul electric de 100 kW/136 CP, pentru a gazdui pana la 9 persoane la bord, cu o autonomie de pana la 330 km.

“Marca Peugeot se afla deja in fruntea mobilitatii electrice: 75% dintre vehiculele pentru pasageri si 100% dintre vehiculele comerciale ale marcii sunt deja disponibile cu un motor electrificat. In 2021, unu din sase autovehicule Peugeot vandute in Europa a fost un vehicul electrificat si, in noiembrie, 1 din 5 autovehicule Peugeot vandute a fost un vehicul electrificat. Acest lucru arata ca marca Peugeot are oferta potrivita pentru clientii sai si ca cererea de vehicule electrificate este intr-o continua crestere rapida”, a afirmat Linda Jackson, CEO marca Peugeot.

Share

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373