HighlightStiri

Peugeot prezinta primul sau pick-up

De 24 februarie 2020No Comments
; ; ; ; ; ; ; ;

Destinat deocamdata pietelor din America de Sud si nordul Africii, Peugeot Landtrek ar putea veni si pe piata europeana, avand in vedere caracteristicile si dotarile sale. Cu o lungime de 5,33 metri pentru versiunea double cab si 5,39  pentru single cab, Landtrek are cea mai incapatoare bena din segment, putand primi doi, respectiv trei europaleti pentru cele doua versiuni de caroserie. Sarcina utila depaseste 1 tona, iar pentru unele versiuni ajunge la 1.2 tone, in vreme ce capacitatea de remorcare este de pana la 3 tone.

Fiind un model global, exteriorul a fost desenat pentru a intruni gusturile clientilor de pe mai multe continente, pastrand o imagine de marca puternica, in special prin supradimensionarea logo-ului de pe calandru. La echiparile de top blocurile optice fata/spate au semnatura luminioasa LED. Interiorul are o linie eleganta, cu plansa de bord ce pare mai degraba a unui SUV. Nu a fost folosita solutia i-Cockpit, dar sunt prezente influente de la 3008 (volanul cu doua brate) si 508 (display-ul de 10 inci de pe consola centrala). 

Peugeot Landtrek este singurul model din segment care are bancheta rabatabila 60/40 sau 100%. Cand spatarele sunt pliate, acestea pot suporta o sarcina de pana la 100 kg. In fata, clientii pot alege intre doua scaune individuale cu cotiera centrala si o bancheta Multiflex cu trei locuri (cu cel din centru pliabil), solutie inspirata din expertiza marcii in domeniul autovehiculelor comerciale. In habitaclu, spatiile de depozitare insumeaza 27 de litri.

In ceea ce priveste echipamentele si sistemele disponibile pentru Landtrek, Peugeot ofera ceea ce are mai nou in baza sa tehnica: compatibilitate Apple CarPlay si Android Auto, USB/Bluetooth, climatizare bi-zona, Hill Descent Control, Trailer Swing Control, Lane Departure Warning si camera video 360 de grade.

Este disponibil un turbodiesel de 1.9 litri, ce dezvolta 150 CP si 350 Nm, respectiv un motor cu benzina de 2.4 litri, dezvoltand  210 CP si 320. Ambele motorizari pot primi o transmisie manuala Getrag cu sase trepte, pentru ca benzina sa poata fi echipata si cu o automata cu sase trepte. Landtrek poate fi cumparat atat in versiune 4×2, cat si integrala, cu trei moduri de functionare: 2H, 4H pentru utilizarea standard si 4L cu reductor. Cu garda la sol de 235 mm, diferentialul spate eLocker si unghiurile de trecere prezentate in schita de mai jos, Peugeot Landtrek va oferi si abilitati off-road interesante.

 

Share

Leave a Reply

eleven + twenty =