HighlightStiri

Peugeot Sport Engineered lanseaza 508-ul plug-in hybrid de 360 CP

De 24 septembrie 2020No Comments
;;;;;;;;;;

Noua divizie de performanta PSE (Peugeot Sport Engineered) a prezentat cel mai puternic Peugeot de serie al tuturor timpurilor. Disponibil atat in versiune sedan, cat si break, 508 PHEV are 360 CP si 520 Nm, obtinuti din motorul 1.6 turbo de 200 CP si doua motoare electrice, cate unul in fiecare punte.

Mai precis, vorbim despre o tractiune integrala, selectabila de sofer dintre cele cinci moduri de conducere disponibile Electric, Comfort, Hybrid, Sport si 4WD. Bateria de 11,8 kWh poate sustine rularea pur electrica pentru 42 km si o viteza maxima de 135 km/h. Incarcarea dureaza mai putin de sapte ore la o priza casnica si sub doua ore la un wall box de 7 kW. 

Performantele sunt specifice unei masini super sport, cu 5,2 secunde pentru 0-100 km/h, repriza 80-120 km/h in 3 secunde si viteza maxima limitata la 250 km/h. Sasiul a primit modificari comparativ cu versiunile 508 standard, prin folosirea unor amortizoare cu trei moduri de lucru variabile (Comfort/Hybrid/Sport), marirea ecartamentelor (cu 24 mm in fata si 12 mm in spate), folosirea unor discuri de frana de 380 mm la puntea fata cu etriere cu patru pistoane si jante de 20 inci incaltate cu anvelope Michelin Pilot Sport 4S 245/25. 

Cum era de asteptat, pozitia de condus raportata la sol a coborat suplimentar fata de versiunile “normale” 508. Interesant este si faptul ca spatiul interior si volumul portbagajului nu au fost afectate, datorita unui layout gandit inteligent pentru a incorpora bateria si motoarele electrice.

Denumit de catre Peugeot Sport Engineered, “Neo-Performance”, noul concept de performanta introduce un element distinctiv de design. Este vorba despre cele trei dungi galbene, botezate Kryptonite si inspirate de stopurile lui Peugeot 504 coupe, care se regasesc aplicate pe diverse elemente, atat in exterior, cat si in habitaclu. 

508 PSE preia plansa de bord a gamei 508, cu Peugeot i-Cockpit, volanul de mici dimensini si tableta centrala de 10 inci. Sistemul audio HI-FI Focal face parte din dotarea standard, la fel si tapiteria ce mixeaza pielea Mistral Nappa si Alcantara. Cat pentru exterior, Peugeot ofera trei nuante, Selenium Grey, Nera Black si Pearl White. Pentru a sublinia caracterul sportiv, toate inscriptiile, inclusiv logo-ul de pe calandru, sunt negre. Startul vanzarilor va fi dat la inceputul anului viitor. 

Share