Stiri

Piata auto din Europa, la cel mai mic nivel din ultimii 20 de ani

De 18 iulie 2013No Comments

Acum trei luni, in aprilie, se anunta ca piata auto europeana a cunoscut prima crestere din ultimele 19 luni iar optimismul a reaparut pe buzele producatorilor.

Analistii spuneau ca este un prim pas catre revenirea pietei auto de pe Batranul Continent, chiar daca la nivelul lui 2013 cifrele continuau sa scada. Toate sperantele au fost spulberate insa de cifrele inregistrate in iunie, cu cele mai proaste vanzari din ultimii 20 de ani.  Iar consecintele acestui fapt n-au intarziat sa apara. Increderea investitorilor din Germania a scazut iar exporturile zonei Euro au scazut pentru a doua luna consecutiv.

Continentul european a inregistrat in iunie 1,18 milioane de masini, cu 6,3% mai putin decat in urma cu un an. La nivelul primelor 6 luni, inmatricularile au ajuns la 6,44 milioane unitati, cu 6,7% mai putin decat in 2012.  Astfel, piata auto europeana a ajuns la cea mai mica valoare a vanzarilor din 1993 incoace.

Singura piata care performeaza este cea din Marea Britanie, unde vanzarile au crescut cu 13 procente. In contrast, Germania a inregistrat o cadere de 4,7% iar Franta de 8,4%.  Analistii sustin ca lucrurile nu se vor imbunatati prea curand iar cei de la Renault, Peugeot si BMW spun ca se asteapta la o scadere de 5 procente in fiecare an. 

Share

Leave a Reply

eighteen − 8 =


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373