Stiri

Pierderi de 3,9 miliarde $ pentru GM in 2017. Angajatii primesc insa bonusuri de 12 mii $

De 7 februarie 2018No Comments

General Motors a publicat cifrele financiare aferente anului 2017,  dezvaluind un venit net inainte de taxe si impozite de 12,8 miliarde dolari. GM explica ca rezultatele inregistrate sunt datorate performantei bune de pe piata nord-americana, cresterea inregistrata de divizia GM Financial, reducerii costurilor si revenirii pe profit  in America de Sud.

Dincolo de venitul consistent pe care GM il aclama, gigantul american termina anul 2017 cu pierderi de 3,9 miliarde dolari, in conditiile unor cheltuieli de 13,5 miliarde dolari. Cauza cheltuielilor mai mari ar fi reforma fiscala din Statele Unite ale Americii si taxa pentru vanzarea marcilor Opel si Vauxhall.

GM are, in schimb, perspectiva unui an financiar foarte bun in fata banzadu-se pe cele 15 modelele pe care le va lansa sub brandrurile Buick, Cadillac, Chevrolet, Baojun si Wuling in China, pregatirea modelelor autonome pentru lansarea din 2019 si lansarea noilor Chevrolet Silverado sau GMC Sierra.

In ciuda pierderilor efective ale companiei, profitul operational a permis insa acordarea unor bonusuri substantiale muncitorilor din fabrici, care vor primi fiecare catre 11 750 dolari pentru anul 2017.

Share

Leave a Reply

5 × 1 =