Stiri

Pilotul si cascadorul Ken Block a murit intr-un accident de snowmobil

De 3 ianuarie 2023No Comments

Cunoscut in special datorita seriei Gymkhana si devenit idol a generatii de tineri si chiar piloti de drift pentru maiestria sa, Ken Block si-a pierdut viata intr-un accident de snowmobil. Conform autoritatilor din Utah, atelajul a cazut peste pilotul de 55 de ani in timpul unei manevre, strivindu-l.

Block, 55 de ani, era cunoscut pe tot mapamondul, prestatiile sale de pe YouTube strangand zeci de milioane de vizualizari per postare. Maiestria cu care facea drifturi, combinata cu indubitabilul sau talent actoricesc au facut posibila crearea unei serii de clipuri in care sportul se imbina cu cascadoria si efectele speciale si performantele masinilor cu “mana” pilotului. Block a colaborat cu marci precum Subaru, Ford si Audi, ultima fiind cea care i-a pus la dispozitie un S1 e-tron quattro Hoonitron pentru un episod denumit generic Electrikhana, care s-a dovedit a fi, din pacate, si ultimul.

Pilotul american debutase in raliuri in urma cu 18 ani, fiind numit The Rookie of the Year in Campionatul American de Raliuri. De asemenea, a fost co-fondator al companiei de echipament sportiv DC Shoes.

Share