Stiri

Pirelli, la un pas sa paraseasca F1

De 18 iunie 2013No Comments

„Tyre-gate”, asa cum a fost botezat scandalul testelor private efectuate de Mercedes si Pirelli la Barcelona, va avea o finalitate joi, cand Tribunalul International va judeca cazul. Incalcarea grava a regulamentului nu va trece nedepsita iar capetele care vor pica vor fi printre cele mai mari.

In acest joc a intrat si Pirelli care se poate retrage din Formula 1 in urma acestui incident, conform unor informatii aparute in presa internationala. Astfel, Formula 1 va fi nevoita sa-si gaseasca un alt distribuitor de pneuri pentru sezonul viitor. Marca italiana de anvelope are un contract pe 3 ani cu F1 iar acesta expira la finele sezonului. In plus, nivelul de frustare a ajuns la cote maxime, dupa ce Pirelli a anuntat compozitia pneurilor pentru urmatoarele curse, majoritatea inginerilor din F1 spunand ca pneurile vor fi prea dure pentru circuitule unde se vor desfasura urmatoarele curse.

Paul Hembery, oficial Pirelli, a declarat ca s-au facut toate eforturile posibile in asemenea circumstante, punctand ca e dificil sa lucrezi cand nu exista cooperare din partea echipelor. „O solutie simpla ar fi sa spunem ca tot ce se intampla este o nebunie si sa plecam, insa suntem o companie careia ii place sa propuna solutii”, a spus Hembery dupa ce a precizat ca sefii sai sunt foarte nemultumiti de situatia creata in Formula 1.

Share

Leave a Reply

3 × five =


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373