Blog

Pista pentru biciclisti, partea a doua

De 2 aprilie 2013No Comments

Primarul Bcurestiului si-a exprimat intentia de a reface pistele destinate biciclistilor, insa numai unde studiile arata ca e sigur.

Poate ati observat pe unele trotuare din Bucuresti niste dungi albe sau galbene, trase mai mult sau mai putin la intamplare, care incep si se termina in mod misterios.

Ei bine, aceste dungi au fost trase cu scopul de a stimula mersul pe bicicleta, insa dupa ce a fost cheltuita a mare gramada de bani, toata lumea, inclusiv primarul capitalei, a ajuns la concluzia ca acestea sunt inutilizabile.

O data clarificat acest aspect, Sorin Oprescu intentioneaza acum sa refaca pistele, insa numai in zonele unde mersul pe doua roti se poate face in siguranta, deoarece domnia sa nu vrea sa aibe pe constiinta nici un biciclist.

Pentru noi insa nu e foate clar care ar putea fi diferenta intre noile piste si cele existente, in afara de faptul ca vorbim despre alta gramada de bani.

Pistele acutuale, sau mai bine zis ce a mai ramas din ele, sunt total inutilizabile, in parte pentru ca sunt construite aiurea, dar cea mai mare problema rezulta din faptul ca sunt complet ignorate atat de soferi cat si de pietoni. Ce-i drept, acestia din urma nu prea au de ales in unele locuri deoarece pista pentru biciclete ocupa tot trotuarul.

Asadar, nu vedem cum ar putea noile piste sa impuna suficient respect pentru a impiedica soferii sa mai parcheze aiurea. Insa intrebarea care va ramane fara raspuns este cui ii va folosi defapt ca Bucrestiul va avea piste “noi” pentru biciclete? O operatiune similara ca amploare a fost cea care a adus borduri noi in Bucuresti.

Ne-ar placea, sincer, sa avem piste utilizabile in capitala, dar cata vreme acestea nu sunt suspendate se va gasi mereu un “gipan”, o baba sau o pisica neagra care sa ne taie calea.

Share

Leave a Reply

1 + seven =


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373