HighlightStiri

Planul Dacia pana in 2025 – SUV mai mare decat Duster si trei modele noi

De 14 ianuarie 2021ianuarie 16th, 2021No Comments
; ; ; ; ; ; ; ; ;

In cadrul strategiei Renaulution a Grupului Renault, anuntata azi, la Dacia urmeaza o adevarata revolutie in urmatorii patru ani.

Dacia Bigster, SUV de segment C, cu sistem hibrid

Deocamdata sub forma de concept, Dacia Bigster aduce o multitudine de informatii in ceea ce priveste viitorul marcii. La nivel vizual, anunta noua semnatura optica si logo Dacia, formate din literele D si C stilizate, plus o seama de baghete luminoase in extreme. Stopurile reiau ideea conceptului Duster, prezentat in 2009 la Geneva, sub forma unui Y alungit, format din benzi luminoase.

Bigster este un SUV de 4,6 metri lungime, mai lung cu aproape 30 cm fata de Duster si cu peste 10 cm comparativ cu Renault Kadjar. Designul are o cu totul alta abordare decat eram obisnuiti la Dacia, cu linii masculine si cu o tema rectangulara, specifica unor modele off-road pur-sange. Umerii caroseriei, ascunderea manerului portierelor spate, capota perfect orizontala, montantul C cu un design foarte elaborat, toate sunt elemente care denota robustete.

Dacia nu a facut apel la elemente cromate sau care imita aluminiul si nici nu a folosit ornamente de dragul de a le folosi. Ba mai mult, protectiile exterioare sunt obtinute din plastic reciclat. Dacia a anuntat o gama de motorizari hibrid si versiuni cu sisteme de propulsie alternativa, urmand trendul actual al industriei si reglementarile cu privire la nivelul de emisii.

Despre sistemul de tractiune nu au fost anuntate detalii si nici cu privire la transmisie, insa ne asteptam la acelasi sistem 4×4 folosit de Duster si cutii de viteze manuale, respectiv automate.

Trei modele noi pana in 2025

Folosind platforma flexibila CMF-B a Aliantei, Dacia va adauga in gama sa inca trei noi modele in urmatorii 4 ani. De asemenea, Dacia si Lada vor folosi tehnologii comune si va exista o sinergie mai mare intre ele, gestionarea facandu-se de un nou business unit, creat special in cadrul Grupului. Strategia Renaulution prevede ca Dacia si Lada sa foloseasca in viitorul foarte apropiat o singura platforma (CMF-B) in loc de 4 si sa aibe 11 tipuri de caroserie, in loc de 18.

Pretul mediul de vanzare al modelelor Dacia va creste cu 30%

In cadrul prezentarii, Denis le Vot, CEO Dacia si Lada business unit, a anuntat si o crestere cu 30% a pretului mediu la Dacia, ca urmare a aparitiei in portofoliu a modelelor Spring si Bigster (in cazul in care acest nume va fi folosit si pentru versiunea de serie).

Share