HighlightStiri

Planurile Bentley – din 2030 doar modele electrice

De 7 noiembrie 2020No Comments

Bentley Motors a prezentat noi detalii cu privire la strategia Beyond 100, ale carei directii principale le prezinta electrificarea modeleleor sale si obtinerea unui proces de productie “verde”. Practic, pana in 2026, gama Bentley va fi formata doar din vehicule plug-in hybrid si electrice, iar din 2030, toate modelele comercializate vor fi exclusiv electrice. Anuntul este cu atat mai spectaculos, cu cat Bentley, cel mai mare producator de motoare V12 din lume, va renunta complet la combustia interna si va trece la motoare electrice.

Unul dintre obiectivele propuse pana in 2030 este ca Bentley sa devina o marca ce are amprenta de carbon zero “end-to-end”. Primul pas catre acest deziderat este ca pana in 2023, fiecare model din gama sa aibe si o versiune hibrid, iar in 2025 sa fie lansat primul model electric.

Un an mai tarziu, Bentley ar trebui sa aibe gama formata doar din vehicule hibrid si electrice, iar pana in 2030 sa treaca complet la modele electrice. Era electrificarii a fost anuntata anul trecut, cand, cu ocazia centenarului, Bentley a prezentat concept carul full electric EXP 100 GT, la producerea caruia s-au folosit numeroase materiale sustenabile.

Share