Stiri

Polestar 3 se lanseaza si devine rival cu Tesla Model X

De 13 octombrie 2022octombrie 14th, 2022No Comments
; ; ; ; ; ; ; ;

Prefigurat de mai multe informatii si fotografii teaser, Polestar 3 a fost aratat oficial de compania suedeza. SUV-ul are 4,9 metri lungime, 1,61 metri inaltime, un ampatament de 2,98 metri si ofera intre 484 si 1.411 litri volum pentru bagaje.

Liniile exterioare sunt specifice unei masini electrice, fiind un design mai degraba de compromis pentru gurtul europenilor. Sa nu uitam ca Polestar este detinuta de Grupul Geely, iar modelul se va adresa si pietei din China, unde are sanse mult mai mari sa faca volume de vanzare. In acest moment se cunoaste doar pretul de plecare din Germania, de 89.900 euro.

Interiorul este desenat in stil minimalist, fara butoane fizice, doar cu doua display-uri, cel destinat instrumentarului de bord, de 9 inci, respectiv central, de tip portret, de 14,5 inci. La acestea se adauga suprafetele capacitive de pe bratele orizontale ale volanului.

Insa piesa de rezistenta o constituie pachetul Nvidia Drive, cu soft Volvo si componente de la Zenseact, Luminar si Smart Eye, respectiv sistemul de infotainment creat pe Snapdragon Cockpit Platform, cu Android Automotive OS. Polestar 3 are un sistem de senzori in habitaclu, care permite monitorizarea miscarilor, putand detecta daca un copil sau un animal de companie a fost uitat in masina.

In momentul lansarii este disponibila doar versiunea Long Range Dual Motor, cu baterie de 111 kWh (107 kWh net), capabila sa ofere o autonomie WLTP de aproximativ 610 km. Sistemul de incarcare poate trage 11 kW in curent alternativ si pana la 250 kW la statiile rapide, cu curent continuu. In acest caz, o incarcare de la 10% la 80% se face in jumatate de ora.

Puterea maxima pentru aceasta versiune – cu doua motoare – este de 490 CP (840 Nm), ce poate ajunge la 517 CP (910 Nm) cu pachetul Performance. In conditii bune de aderenta si incarcare mai redusa, Polestar 3 va inainta doar cu puntea fata motoare. La polul opus, poate tracta pana la 2.200 kg, o sarcina foarte mare pentru un EV.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373