HighlightStiri

Polestar isi dezvaluie directia de design

De 25 februarie 2020No Comments
; ; ; ; ;

Suedezii au pus cartile pe masa si prezinta un GT cu patru usi, complet nou, full electric, ce anunta strategia de design pentru urmatoarele modele. Polestar Precept este doar un concept care va fi expus la Salonul Auto de la Geneva si care va intra in productia de serie sub numele probabil de Polestar 4. Thomas Ingenlath, CEO Polestar declara ca “Precept este o declaratie, o viziune a ceea ce face Polestar si ce este relevant pentru brand.”

Este vorba despre o masina mare, cu un ampatament de 3100 mm, cu o alura SF in special la partea din spate, unde are reminiscente subtile de la S90 in ceea ce priveste configuratia stopurilor. De asemenea, ciocanul lui Thor se regaseste sub forma luminilor de zi, intocmai ca la ultimele modele Volvo.

Partea frontala care la un model cu propulsie conventionala este destinata grilei radiatorului se numeste SmartZone si gazduieste senzorii diverselor sisteme de siguranta. Aici se regasesc doi senzori radar si o camera HD. Oglinzile laterale au fost inlocuite de camere video, iar carcasa in sine este mult mai mica si mai aerodinamica. Pentru conducerea autonoma, modul LIDAR a fost plasat pe plafon, chiar deasupra parbrizului.

Cum Polestar este unul dintre brandurile care au implementat software-ul Google HMI (Human Machine Interface), era de asteptat ca si Precept sa mearga pe acelasi drum. Functionarea se face cu Android Auto, HMI-ul ruland pe cele doua display-uri, central de 15 inci si al soferului de 12,5 inci. In plus, senzorii de proximitate si de detectare a privirii comanda inteligent ecranele in functie de activitatea pasagerilor.

Si pentru ca Polestar inseamna atat performanta cat si ecologie, Precept propune scaune acoperite cu un material obtinut din PET-uri, tetiere din pluta reciclata si covorase facute din plase de pescuit recuperate. Deocamdata nu au fost furnizate informatii privitoare la pachetul de baterii, motorul electric sau alte date tehnice. Acestea vor fi anuntate luna viitoare la Geneva.

 

Share

Leave a Reply

13 + 16 =