HighlightStiri

Polestar Precept: noi fotografii cu GT-ul electric

De 7 aprilie 2020No Comments
; ; ; ; ; ; ; ; ;

Polestar a prezentat noi fotografii ale viitorului GT cu patru usi. Precept este un concept full electric, ce anunta strategia de design pentru urmatoarele modele, care trebuia sa fie expus la Salonul Auto de la Geneva. Cum pandemia de coronavirus a anulat evenimentul, suedezii urmeaza calea online pentru a aduce noi detalii vizuale. Precept va intra in productia de seriecprobabil sub numele de Polestar 4. Thomas Ingenlath, CEO Polestar declara ca “Precept este o declaratie, o viziune a ceea ce face Polestar si ce este relevant pentru brand.”

Este vorba despre o masina mare, cu un ampatament de 3100 mm, cu o alura SF in special la partea din spate, unde are reminiscente subtile de la S90 in ceea ce priveste configuratia stopurilor. De asemenea, ciocanul lui Thor se regaseste sub forma luminilor de zi, intocmai ca la ultimele modele Volvo.

Partea frontala care la un model cu propulsie conventionala este destinata grilei radiatorului se numeste SmartZone si gazduieste senzorii diverselor sisteme de siguranta. Aici se regasesc doi senzori radar si o camera HD. Oglinzile laterale au fost inlocuite de camere video, iar carcasa in sine este mult mai mica si mai aerodinamica. Pentru conducerea autonoma, modul LIDAR a fost plasat pe plafon, chiar deasupra parbrizului.

Cum Polestar este unul dintre brandurile care au implementat software-ul Google HMI (Human Machine Interface), era de asteptat ca si Precept sa mearga pe acelasi drum. Functionarea se face cu Android Auto, HMI-ul ruland pe cele doua display-uri, central de 15 inci si al soferului de 12,5 inci.

Interfata plansei de bord se bazeaza pe face recognition, adaptandu-se comportamentului soferului, respectiv tipului de informatii pencarele cauta. Cheia masinii memoreaza setarile personale ale soferului, iar la pornire, ecranul de 15 inci se configureaza conform stilului propriu. Apoi, un sistem de monitorizare al privirii, va ajusta informatia pe ecranele la care soferul priveste, afisand un font mai mic si mai detaliat atunci cand cel de volan se uita direct pe display, respectiv mai mare si mai luminos cand privirea este concentrata la drum.

Si pentru ca Polestar inseamna atat performanta cat si ecologie, Precept propune scaune acoperite cu un material obtinut din PET-uri, tetiere din pluta reciclata si covorase facute din plase de pescuit recuperate. Deocamdata nu au fost furnizate informatii privitoare la pachetul de baterii, motorul electric sau alte date tehnice.

Share

Leave a Reply

seventeen − 10 =