Stiri

Politia britanica va confisca telefoanele mobile dupa fiecare accident

De 30 iulie 2014No Comments

In functie de cine comanda studiile, impactul negativ al telefonului mobil asupra sigurantei rutiere este mai mare sau mai mic. Un nou studiu a aratat chiar ca nu exista nicio dovada care sa arate ca interzicerea telefonului mobil la volan a dus la scaderea numarului de accidente rutiere.

Desigur, studiul nu putea calcula in niciun fel cati soferi respecta sau nu respecta aceasta prevedere a legislatiei. In lucru e cert, telefoanele mobile distrag atentia soferilor, dar nimeni nu stie inca cat de vinovate sunt de provocarea accidentelor rutiere.

Politia britanica s-a hotarat sa afle singura asta printr-o masura simpla: va confisca toate telefoanele mobile aflate intr-o masina dupa un accident rutier. Scopul este de a determina exact daca soferii au folosit sau nu dispozitivul in momentul premergator impactului. Britanicii au pregatit si o legislatie pe cat de dura, pe atat de controversata.

Daca un sofer este dovedit ca a folosit un telefon mobil si a cauzat un accident grav din cauza neatentiei la volan, risca pana la 14 ani de inchisoare. Dincolo de discutii care fac atingere dreptului la proprietate in aceasta chestiune, asociatiile soferilor britanici ridica o intrebare de mai mult bun simt. Ei sunt ingrijorati ca politia ar putea exagera si ar confisca telefoanele si la accidentele minore.

In plus, se ridica mari semne de intrebare cand vine vorba despre incalcarea intimitatii personale , telefoanele continand mesaje si e-mailuri private.

Share

Leave a Reply

1 × three =


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373