Stiri

Porsche 963 LMDh este noua arma pentru Le Mans 2023

De 2 iulie 2022No Comments
; ; ; ; ;

Goodwood Festival of Speed a fost rampa de prezentare a masinii cu care Porsche va concura la editia 2023 a cursei de anduranta de la Le Mans. Numele 963 nu a fost intamplator, avand in vedere ca in anii ’80 si ’90, modelul 962 a obtinut victorii multiple. Revenirea de anul viitor este cu atat mai importanta, cu cat Le Mans 24h va sarbatori centenarul.

Porsche 963 va concura la clasa LMDh, fiind echipat cu un V8 twin-turbo de 4.6 litri, bazat pe blocul motor al lui 918 Spyder. Conform reglementarilor categoriei, propulsorul foloseste tehnologia hibrid, avand componente furnizate, printre altii, de Bosch, Williams Advanced Engineering si Xtrac. 

Masina va debuta mai repede insa, in ianuarie 2023 urmand a lua startul la cursa de 24 de ore de la Daytona, o buna anticamera pentru 24h de la Le Mans. Porsche a anuntat deja si primele nume ale pilotilor dintre care se vor alege cei trei care vor face echipa la le Mans: Kevin Estre, Michael Christensen, Laurens Vanthoor, Mathieu Jaminet, Matt Campbell, Dane Cameron, Felipe Nasr si Andre Lotterer. De asemenea, Porsche va oferi masina si echipelor private interesate sa foloseasca 963-ul, iar pana acum sunt deja doua team-uri care au luat decizia, JDC-Miller Motorsport si Jota.

Share