Stiri

Porsche a deschis un nou centru de cercetare si testare in Italia

De 13 septembrie 2021No Comments
; ; ; ; ; ; ;

Situat in Franciacorta, nordul Italiei, si acoperind aproximativ 60 de hectare, Porsche Experience Center (PEC) este al 8-lea stabiliment de acest fel din lume al constructorului din Stuttgart. Locatia se afla intr-o zona cunoscuta pentru podgoriile sale, dar si pentru proximitatea de lacul Iseo, fiind deservita de trei aeroporturi: Milano, Bergamo si Verona.

Noul Porsche Experience Center are doua mari zone: centrul pentru clienti, cu un design futurist, cu o structura in forma de semicerc a cladirii principale, respectiv paddock-ul cu 29 de garaje, dedicat evenimentelor sportive, precum Porsche Carrera Cup Italia. Centrul mai include sali de curs, un showroom pentru preluarea vehiculelor, un restaurant cu bar panoramic, de unde se poate vedea circuitul de indemanare, un shop si o zona pentru copii. De asemenea, exista un business centru cu sali de sedinte.

Elementul principal al PEC Franciacorta il constituie circuitul cu cele trei zone diferite de training: pista principala, de 2,5 km lungime, cu o varietate de curbe, folosita pentru perfectionarea tehnicilor de condus sportiv, un circuit mai mic, cu ciment polisat, folosit pentru antrenamentele in conditii de aderenta scazuta si o zona destinata experientei off-road.

Se mai adauga opt simulatoare de ultima generatie, un circuit virtual e-kart, dar si vehicule special configurate pentru persoanele cu dizabilitati. Pana la sfarsitul anului va fi dat in folosinta si un centru de formare pentru Porsche Italia. Celelalte locatii PEC sunt in Leipzig, Silverstone, Atlanta, Le Mans, Los Angeles, Shanghai, Hockenheimring, iar in octombrie se va mai deschide inca unul la Tokyo.

Share