HighlightStiri

Porsche a lansat editia limitata 911 Targa 4S Heritage Design

De 2 iunie 2020No Comments
; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;

De abia lansata versiunea Targa si iata ca Porsche lanseaza o editie speciala pentru 911 Targa 4S, sub titulatura Heritage Design. Este vorba despre primul dintre cele patru proiecte speciale care vor fi dezvoltate pe baza actualei generatii 992 si care aniverseaza diverse perioade ale istoriei modelului.

“De vina” pentru personalizarea modelului este Porsche Exclusive Manufaktur, care va fi implicata in realizarea tuturor acestor editii speciale. Pentru a fi rigurosi, ideea a fost lansata prima data anul trecut, de editia limitata 911 Speedster Heritage Design, despre care Boris Apenbrink, directorul Porsche Exclusive Manufaktur spunea: ”Conceptul a testat modul in care este primit si acceptat designul de catre fanii si clientii Porsche.”

911 Targa 4S a fost ales pentru a deveni primul model Heritage Design, avand in vedere ca este o caroserie cult in gama Porsche, recognoscibila imediat. Vor fi produse 992 de exemplare, echipate cu motorul boxer biturbo, de 3 litri si 450 CP si tractiune integrala.

Porsche ofera posibilitatea clientilor de a alege fie o transmie manuala, fie PDK-ul cu doua ambreiaje si opt rapoarte. In cazul din urma, masina atinge o viteza maxima de 304 km/h si opreste cronometrul la 3,6 secunde pentru a ajunge la 100 km/h cu start de pe loc.

Interiorul este la randul sau disponibil in doua pachete cromatice: sportiv cu tenta  retro combinand bejul cu bordo-ul, respectiv elegant cu un mix de negru si bej. Grafica verde a turometrului si cadranului SportChrono reprezinta tot o trimitere la trecutul marcii, cu finisaje specifice, piele perforata, numarul exemplarului in seria limitata si detalii din aluminiu.

Sursa de inspiratie pentru multe detalii de design este modelul Porsche 356 si perioada anilor ’50 – ’60. Astel, la partea posterioara apare un logo inspirat de cel care era oferit posesorilor modelului 356 cand acestia atingeau un rulaj de 100.000 km. De asemenea, logo-ul Porsche este scris cu vechiul font, iar etrierele sunt negre, pentru ca in urma cu 50 – 60 de ani, nu existau alte nuante disponibile.

Lista de optionale include sistem de franare cu discuri ceramice, Porsche Dynamic Chassis Control, esapament sport cu evacuari negre sau argintii, sistem audio Burmeister, pachetul Sport Design si culoare personalizata pentru exterior.

Share

Leave a Reply

13 + six =