Stiri

Porsche a ocupat primele doua locuri la Le Mans

De 15 iunie 2015No Comments

Seria victoriilor consecutive obtinute de Audi la Le Mans a fost intrerupta anul acesta de Porsche care a intrat in posesia celui de-al 17-lea trofeu. 

Am putea spune ca Porsche se astepta sa obtina acest rezultat, una dintre masini folosind culorile modelului 917 KH ce a obtinut primul titlu aici in 1970. La sfarsitul cursei acesta a urcat pe a doua pozitie a podiumului, primul loc fiind adjudecat de masina cu numarul 19, pilotata de Nico Hulkenberg, Earl Bamber si Eric Tandy.

Audi R8 e-tron, care a obtinut pana acum sase victorii consecutive, a trebuit sa se multumeasca cu pozitia a treia. Hibridul TS040 al celor de la Toyota a fost implicat intr-un accident la ineputul cursei si a ratat orice sansa la podium, insa a vut o evolutie spectaculoasa. La final, masina japonezilor au ocupat un respectabil loc sase, cel de-al doulea echipaj asigurant pozitia a 8-a.

Atractia acestei editii a cursei de 24 de ore de la Le Mans a fost insa prototipul GT-R LM NISMO de la Nissan care „s-a luptat” sa ne demonstreze ca poate fi competitiv si cu o solutie tehnica nonconformista. Cele trei masini aliniate la start au motorul montat in fata pilotului si tractiune pe rotile din fata si chiar daca acesta solutie are cateva dezavantaje cunoscute, masinile s-au comportat mai mult decat onorabil. Din pacate, doua dintre masini au fost fortate sa se retraga, iar cea de-a treia a terminat cursa pe pozitia 40 din cauza unor probleme aparute la sistemul de racire.

Cursa a fost „stransa” si la clasa GTE Pro, unde a reusit sa se impuna Corvette-ul pilotat de Oliver Gavin, Tommy Milner si Jordan Taylor, profitand de problemele tehnice intampinate de Aston Martin.

Share

Leave a Reply

20 + fifteen =


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373